Festival der Dieren

0

HOLTEN – Holten staat zaterdag 14 oktober in het teken van het Rondje Holtens Kultur(hus). Het thema is dit jaar "Festival der Dieren". Op de Smidsbelt en in het gemeentehuis zijn activiteiten voor jong en oud. HOLTEN – Holten staat zaterdag 14 oktober in het teken van het Rondje Holtens Kultur(hus). Het thema is dit jaar "Festival der Dieren". Op de Smidsbelt en in het gemeentehuis zijn activiteiten voor jong en oud.

Bijzondere dieren open het Festival der Dieren om 13.00 uur. Daarna kunnen festivalbezoekers op de foto met een echte olifant en kijken naar straattheater. Theatermaker Dolf Moed heeft zijn medewerking verleend aan het festival. Met groep 8-leerlingen van elf basisscholen heeft hij Chinese draken gemaakt van papier-maché.
Kinderen kunnen zich laten schminken als hun favoriete dier. Voor hen is er ook een luchtkussen in de vorm van een olifant.
De festivalmarkt op de Smidsbelt bestaat uit vele kraampjes, onder andere van Holtense winkeliers, de kinderboerderij, de dierenambulance, Natuurdiorama de Holterberg en de Wereldwinkel. In het gemeentehuis is vanaf 11.00 uur een grote kunstexpositie. Om 14.30 uur begint een poëzie-estafette. De Oudheidkamer toont doorlopend films over dieren in Holten.
’s Middags geeft circus Zanzara twee gezinsvoorstellingen in een grote tent. Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar bij de Albert Heijn, De Boschkamp en aan de kassa bij de circustent.
Kinderen die als mooiste of gekste dier verkleed zijn kunnen een prijs winnen . Ook met het favoriete huisdier is een prijs te winnen. Mail daarvoor een foto: [email protected].

Bron: TCTubantie. Lees hier het hele bericht:
http://www.tctubantia.nl/regio/nijverdal/article698987.ece.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.