Fantastische clinic bij Mintonette

0

HOLTEN – Zonder twijfel een uniek gegeven; Appie Krijnsen, trainer van de huidige volleybal landskampioen Sliedrecht Sport, die een clinic komt geven bij de kleinere volleybalvereniging Mintonette uit Holten. De clinic was georganiseerd voor de CBA jeugd (12-18 jaar). Deze meiden lieten zich de kans om getraind te worden door zo’n top trainer dan ook niet ontgaan en waren er massaal.

 Stipt op tijd was iedereen in de zaal, zowel in het veld als op de tribunes. Op het moment dat Appie zijn eerste woord zei, waren de meiden doodstil en luisterden ze vol aandacht. Je kon merken dat ze onder de indruk waren van het feit dat een toptrainer tegenover hen stond. Gelukkig beschikt Appie over een goed gevoel van humor wat hij volop gebruikte in zijn uitleg richting de jeugd en waardoor het ijs snel gebroken was. Op de tribune was het voor de verandering ook muisstil en probeerden ouders, clubtrainers en andere geïnteresseerden alles woordelijk te volgen.

 De clinic werd gestart met een paar “simpele” baloefeningen over de gehele lengte van de sporthal. Lopen en spelen met de bal, huppelen (voor en achteruit) en de bal hoog houden. Het was een uitdaging voor elk niveau. Oefeningen werden met regelmaat kort stilgelegd voor een paar tips om vervolgens weer snel met extra dynamiek te worden opgepakt. Daarna volgden diverse aanvals- en verdedigingsoefeningen. Kenmerkend in de verschillende oefeningen was het actie-reactie bewegen, na een beweging meteen weer nog een beweging maken.

 In het laatste deel werd er nog tijd besteed aan het aanvallen en de opslag te oefenen. Diverse kinderen grepen deze kans met beide handen aan om tips te vragen hoe ze bovenhands het beste kunnen opslaan. Appie nam voor iedereen rustig de tijd en vaak met een paar kleine aanwijzingen werden al grote resultaten bereikt. In een dik uur tijd kregen de meiden veel indrukken van een super enthousiaste trainer. Ter afsluiting werd de tijd genomen om deze mooie ervaring vast te leggen met een groepsfoto.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer