Extra geld starters

HOLTEN – De starterslening is bedoeld om jonge inwoners die voor het eerst een huis kopen een duwtje in de rug te geven.
En dat werkt. Want ondanks de economische crisis is er veel vraag naar startersleningen in Rijssen-Holten. Het gemeentelijk budget van 100.000 euro voor 2009 is inmiddels volledig benut.

Om starters die naast de subsidieregeling hebben gegrepen ter wille te zijn, willen B en W via de Najaarsnota nogmaals 80.000 euro beschikbaar stellen. Daarmee wordt een verzoek vanuit de financiële markt gehonoreerd. Banken en makelaars hebben de gemeente namelijk gevraagd om het budget voor de startersregeling te verruimen. Daarbij worden de ‘moeilijke economische omstandigheden’ aangevoerd. B en W beklemtonen ook dat doorstroming naar nieuwbouw gunstig is voor lokale bedrijven. Leegloop vanuit Rijssen en Holten naar omliggende gemeenten wordt tegengegaan. Bovendien neemt de druk op de huurmarkt wat af.

Via een starterslening kunnen kopers van een niet al te dure woning tegen gunstige voorwaarden aan 35.000 euro komen. Het moet dan wel gaan om een eerste huis – bestaand of nieuwbouw – en bovendien mag dat niet duurder zijn dan 223.000 euro. Bij een starterslening van 35.000 euro betaalt de gemeente een kwart, de rest komt van Rijk en provincie.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer