Expositie “De Waerdenborch Tast Toe”

0

Vanaf 26 mei a.s. tot eind september is er in de Nagelhoutzaal van het Kulturhus in Holten een zeer bijzondere expositie te zien. De examenkandidaten van Scholengemeenschap De Waerdenborch die handenarbeid in hun vakkenpakket hebben, exposeren er hun examenwerk. Het gaat om leerlingen van de Havo-afdeling. Voor hun tweede schoolexamen moesten de leerlingen een maaltijd boetseren waar een vervreemdend element in verwerkt moest zijn. Om de vervreemding zo effectief mogelijk te laten zijn, moest de maaltijd zo realistisch mogelijk gemaakt worden. En dat is gelukt ! De kunstwerken zijn zo spectaculair dat examinator en begeleidend docent Dirk van Brink contact heeft gezocht met het bestuur van de Nagelhoutstichting met het voorstel om er een tentoonstelling van te maken. En die is er op een verrassende manier gekomen. Iedere leerling heeft een tafel tot haar beschikking gekregen waar zij haar maaltijd op mag presenteren. Daarbij mogen de leerlingen een aantal schilderijen uit de Nagelhoutcollectie kiezen die ze bij hun eigen kunstwerk vinden passen. Deze schilderijen worden bij het werk van de leerlingen tentoongesteld. Een korte motivatie voor die keuze is te lezen bij de schilderijen.
Docent Dirk van Brink is zeer verheugd omdat hiermee de mogelijkheid ontstond dat leerlingen hun examenwerkstukken ook buiten de school kunnen tonen en het bestuur van de Nagelhoutstichting is verguld omdat met deze samenwerking niet alleen een zeer bijzondere expositie tot stand is gebracht, maar er tevens een belangrijke stap is gezet naar een bredere bekendheid van de Nagelhoutcollectie bij de jeugd. Wat het stichtingsbestuur betreft, blijft het niet bij een eenmalige samenwerking.
De expositie is te zien tot en met 23 september op maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer