Eindexamenleerlingen geven ‘0-volt’ concert

0

HOLTEN – Afgelopen week waren de jaarlijkse 0-volt avonden van De Waerdenborch.

In een volle theaterzaal van het Kulturhus lieten de eindexamenleerlingen Muziek het publiek zien wat zij in petto hebben op muzikaal gebied.

Achter de schermen was de spanning te snijden. Zenuwachtig heen en weer geloop, nog even de tekst nalopen en rustig ademhalen. Op het podium van de theaterzaal speelt Diewertje Alblas, geconcentreerd piano. Zij speelt het nummer La Valse d’Amélie uit de film Amélie. Na haar treden Rens Haverslag en Arik Arussi op met het nummer Ain’t nu Sunshine. Rens zit achter de piano, Arik speelt gitaar.

Het 0-volt concert is voor alle leerlingen van de bovenbouw mavo, havo en vwo met Muziek in hun pakket. Voor de eindexamenleerlingen telt dit concert mee voor hun eindexamen. Voor de andere bovenbouw leerlingen telt het ook mee, maar dan voor hun eindcijfer Muziek. Ze hebben zich dan ook goed voorbereid op deze avond. ‘Het is aan de ene kant wel spannend, maar eigenlijk ook wel weer heel leuk om zo een keer op te treden. We hebben ons in ieder geval goed voorbereid’, vertellen Lonneke, Maartje en Naledi. Zij zingen samen het nummer ‘Let it be’ van the Beatles. Na afloop van het concert beloont het publiek de leerlingen met een luid applaus. Avond geslaagd!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer