EHBO naar Rotterdam

0

HOLTEN / ROTTERDAM – Op dit moment is er in Rotterdam een zeer bijzondere tentoonstelling.

EHBO Holten geeft haar leden de mogelijkheid om mee te gaan en deze op zaterdag 22 januari 2011 te bezoeken. Een heus EHBO – uitje dus!

Maak een fascinerende reis door het menselijk lichaam. Meer dan tweehonderd preparaten, waaronder twintig geplastineerde menselijke lichamen en diverse organen, bieden u een nieuw perspectief op het menselijk lichaam. Ontdek hoe uw lichaam er van binnen uit ziet en verwonder u over het samenspel van de verschillende lichaamsfuncties.

Reis door uw eigen lichaam en ontdek de geheimen van de anatomie.
Het lichaam tijdens haar verschillende levensfasen staat centraal, van de verwekking tot aan de dood. Getoond wordt welke invloed de omgeving en persoonlijke levensstijl hebben op het verouderingsproces. Leer van de geheimen van honderdjarigen en ontdek op welke wijze u zelf het verouderingsproces kunt
beïnvloeden.

De tentoongestelde lichamen en organen zijn geplastineerd. Bij plastinatie wordt het weefselvocht met behulp van een speciaal vacuümproces vervangen door reactiekunststoffen zoals bijvoorbeeld siliconenrubber. Door plastinatie is het mogelijk de binnenkant van het menselijk lichaam op een unieke manier te bekijken:
als volledig lichaam, in 3 mm dunne lichaamsschijven,of slechts bestaande uit bloedvaten. Een manier die onmogelijk door een boek, afbeelding of kunstmatig anatomisch model kan worden geëvenaard.
We zullen rond 9:30 uur per luxe touringcar met faciliteiten vertrekken vanuit Holten. Alvorens de expositie te bezoeken zullen we een lunch nuttigen. We verwachten omstreeks 18:30 uur terug te zijn in Holten.

De kosten incl. reis, lunch en toegangsbewijs zijn voor leden € 40,– voor introducés € 45,–.
Opgeven vóór 16 oktober graag per Email: [email protected]
Meer informatie?
http://www.bodyworlds.com/nl
 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.