Eerste steen plan Schuppert Holten

0

HOLTEN – Donderdag 29 augustus jl om 16.00 uur werd de eerste steen voor Plan Schuppert gelegd door de 3 oudste leden van de familie Schuppert (Mevr. C. Schuppert-Keuning, Mevr. D. Schuppert- van Leeuwen en Mevr. J. Schuppert- Stukker ).

Hiermee krijgt de start van de bouwwerkzaamheden, die al sinds begin mei jl. plaatsvinden, een officieel tintje.

De familie Schuppert was voorheen eigenaar van de locatie waarop nu de nieuwbouw plaatsvindt. In het begin van de vorige eeuw begon de familie met een kleine winkel in manufacturen op de hoek van de Dorpsstraat en de Stationsstraat. In de loop der jaren werd deze winkel steeds verder uitgebouwd. De manufacturen werden in de loop der jaren uitgebreid met kleding, woningstoffering en meubels. Aan het eind vorige eeuw had de gehele winkel een oppervlak van meer dan 3000 m2. Tot juli van dit jaar dreven Annemarie en Teun Schuppert hun woonwinkel “Annemarie wonen” op de hoek waar het allemaal begon.

Wethouder Ab Stegeman is blij met de ontwikkelingen voor Holten. “Op een zo prominente plaats in het hart van Holten hoort een mooie bebouwing. Dat wordt nu gerealiseerd door Nijhuis Bouw B.V. en zal een flink aantal winkels huisvesten die nu elders zitten. Natuurlijk hoort daar ook een zorg voor mensen met een beperking bij, en daarom ben ik er trots op dat ook de J.P. Van den Bent Stichting zijn intrek neemt. En natuurlijk wordt met deze nieuwbouw en de bijliggende rotonde Holten ook voor toeristen nog aantrekkelijker en beter toegankelijk. Daarmee is de volgende stap: een mooie verbinding met het station en de achterliggende Holterberg, ook weer een stuk dichterbij gekomen.”

De nieuwbouw voorziet in de bouw van circa 2800 m2 winkels , 14 woningen voor de Chr. Woningstichting De Goede Woning uit Rijssen, en 10 koopappartementen.

De Aldi Supermarkt zal van de Smidsbelt verhuizen naar de nieuwe winkelruimte aan de Kalfstermansweide. Naast de Aldi zullen ook de HEMA, Kruitvat, Ter Stal, Pets&Co, en Vincent Makelaars hun intrek nemen in de nieuwe winkelruimte aan de Kalfstermansweide. De winkelruimte op de hoek van de Dorpsstraat en Stationsstraat is nog te huur c.q. te koop ( ca. 350 m2, eventueel in delen).

Voor De Goede Woning vormt dit plan een bijzondere mijlpaal. Het is namelijk voor de eerste keer dat zij woningen bouwt buiten Rijssen. De huurwoningen zijn verhuurd aan de J.P. Van den Bent Stichting, een stichting voor begeleid wonen.

De 10 koopappartementen worden verkocht door Vincent makelaars. De bouw van deze woningen start in september. De woningen zijn uitermate geschikt voor alleenstaanden, ouderen en starters. Er zijn nog een aantal woningen te koop voor een prijs vanaf € 159.500, — vrij op naam.

Explorius Vastgoedontwikkeling B.V. uit Rijssen is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de plannen. Haar zusterbedrijf, Nijhuis Bouw B.V., voert de plannen uit. Nijhuis Bouw verwacht begin 2014 de gebouwen op te leveren.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.