Duurzaamheid en voorbeeldgedrag gaan hand in hand samen

0

Rijssen-Holten betaalt sneller

HOLTEN – De gemeente Rijssen-Holten vindt het belangrijk om een goede band te hebben en te houden met het MKB. De gemeente is trots op de titel MKB-gemeente van Overijssel, Gelderland en Flevoland en een landelijke 2e plek in 2013.

Na landelijke klachten van het MKB over het betaalgedrag van gemeenten heeft Rijssen-Holten gezocht naar mogelijkheden om het betaalproces te verbeteren. De resultaten van het afgelopen jaar zijn nu zichtbaar. Rijssen-Holten betaalt 54% van de facturen binnen 14 dagen en 87,5% binnen 21 dagen. De gemiddelde betaaltermijn is sinds 2012 met ruim 5 dagen verlaagd tot ruim 17 dagen.
Ook de gemeentelijke kosten zijn verlaagd door een besparing van 16 uur personeelskosten per week. De gemeente betaalt jaarlijks circa 11.000 facturen. Het digitaliseren van het proces en de wijze van inrichten van deze betalingen hebben geleid tot deze voordelen.

Wethouder Ben Beens: “Bedrijven worden nu actief benaderd om facturen digitaal toe te sturen. Hierdoor kan de factuur sneller worden betaald en zijn de kosten voor bedrijven lager. Afdrukken, envelop en postzegel zijn dan niet meer nodig. Hierdoor wordt ook het milieu minder belast”.
Het verbeterproces is nog niet helemaal klaar. Uit onderzoek blijkt dat de betaaltermijn van samengestelde facturen  die langs meer dan 1 medewerker moeten gemiddeld nog aan de lange kant is. Het gaat dan bijvoorbeeld om facturen van bloemisten en bakkers. Daar worden nu extra maatregelen voor getroffen om ook hier een termijn van 2 tot 3 weken te realiseren.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.