Drumband reünie HMV groot succes

HOLTEN – Afgelopen zaterdag was het dan zover. De reünie van drumband HMV was een feit. Vanaf half twee waren leden en oude leden uitgenodigd om het 60 jarig bestaan van de drumband te vieren.

Het organiserend comité was er in geslaagd om ongeveer 60 leden en oud leden bij elkaar te krijgen. De inloop begon met een kopje koffie en een heerlijk gebakje met het jubilerende logo erop. Dit alles met medewerking van oa. leden van de fanfare van HMV.

Even na tweeën nam Gerrit Willems het woord en heette iedereen van harte welkom. Hij vertelde hoe mooi het was dat er zovelen waren gekomen en gaf aan hoe de middag er verder uit zou gaan zien. Daarna was het woord aan HMV voorzitster Akke Verhoeven. Zij memoreerde nog eens aan hoe het allemaal was gegaan sinds het moment van oprichting. De topjaren 70 met als mooiste overwinning het Nederlands kampioenschap eredivisie. Maar ook de veranderingen binnen de drumband daarna en over prijzen die ook later zijn gewonnen.
De Heer Veldkamp, erelid drumband, en de heer van Wakeren, oud instructeur, kregen een bloemetje aangereikt.

Hierna zou de middag pas echt beginnen met het spelen van een nummer met oud leden. Dit ging weer als vanouds, lol met elkaar, maar als het om drummen aankwam weer bloed serieus. Sommige oud leden hadden zeker in geen veertig jaar een paar stokken in handen gehad. Het begon wat roestig, maar daarna kwam de groep goed op stoom. Van Wakeren, inmiddels 84 jaar oud, regisseerde en dirigeerde de groep als vanouds. Alsof hij nooit was weggeweest. Alle lof voor hem.

Daarna ging de hele groep naar het oude gemeentehuis, inmiddels oudheidkamer, om gezamenlijk op de foto te worden vereeuwigd.

De middag werd vervolgd down under bij daglicht. Daar kon men, onder het genot van een drankje, oude foto’s, kranteknipsels en films bekijken. Natuurlijk werden er veel herinneringen opgehaald en er werd veel gelachen.

Zo rond 17.00 uur werd iedereen naar boven geroepen en kreeg de drumband een heuse serenade van de fanfare van HMV. Ook hier stonden er weer trommels klaar om samenmet de fanfare nog wat numers te spelen. Het was indrukwekkend om te horen en te zien. Dit samenspel werd geregisseerd door oud tambour-maître Johan van Bruggen, die later ook zelf de stokken nog even ter hand nam.
Als afsluiting nam oud voorzitter Johan Meijer nog even het woord om iedereen te bedanken voor een toen al geslaagde middag.

Toen werd er weer verder geborreld bij daglicht en om 18.00 uur kon daar iedereen genieten van een geweldig buffet.
Ook was er nog een optreden geregeld van Karel van de Kate. Hij zette daadwerkelijk gebeurde anekdotes om in een grappig verhaal en gaf ook zijn eigen visie van een drumband in hilarische vorm.

Uiteindelijk vorderde de dag en zachtjes aan gingen de gasten op weg naar huis. Ze kregen daarbij nog de groepsfoto mee. Deze was al heel snel geregeld door DIO drogisterij uit Holten.

Foto’s en film van deze middag staan inmiddels online op: Facebook

Nogmaals, iedereen bedankt voor deze geweldige middag en natuurlijk bedankt Jan, Ina, Wendy en Gerrit!

Mvrgr,

Oud lid Anton Bulsink

Reacties zijn gesloten.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer