Drukte bij Aebi Schmidt Holten

0

HOLTEN – Voor even is het rustig in de werkplaats van Aebi Schmidt in Holten. Tijd voor koffie. Ook monteurs hebben af en toe tijd nodig om wat brandstof binnen te krijgen.
Die tijd is er de laatste weken bijna niet. De koffie begint al naar zout te smaken volgens één van de monteurs. Door het winterweer regent het telefoontjes in Holten van gemeenten, provincies en Rijkswaterstaat. Een kapotte sneeuwschuiver of strooimachine kunnen ze niet gebruiken. En dus moet het probleem zo snel mogelijk verholpen worden.

"Het is onze taak om die mensen te helpen. Dat hoort bij de service en staat in onze contracten. Dus het is hard werken, maar het gaat heel goed", vertelt hoofd service Marc Jansen van het Holtense bedrijf. Dit winterweer heeft ook hij nog nooit meegemaakt. De bijkomende drukte betekent dat iedereen in het bedrijf een stapje extra moet doen. "Het is voor ons in de winter alles of niets. Als er een kwakkelwinter is, dan hebben wij niets te doen, maar nu is er continu werk aan de winkel."

De meeste defecte strooiers worden door monteurs ter plekke onder handen genomen. "We hebben Nederland verdeeld in vier regio’s en in elk daarvan hebben we vijf monteurs aanwezig. Zij worden aangestuurd vanuit Holten. De echt moeilijke gevallen worden naar de grote werkplaatsen in Holten of Leimuiden gehaald."

Bij Aebi Schmidt streven ze er naar om problemen binnen 24 uur op te lossen, maar in deze roerige tijden komt het wel eens voor dat het niet lukt. "Er is wel eens een uitzondering natuurlijk. We proberen het zo goed mogelijk te doen. En we zijn op dit moment erg tevreden."

Het geheim ligt volgens Jansen in de flexibiliteit van de werknemers. "Fabrieksmedewerkers hebben de kennis en helpen de monteurs. En ontwikkelaars staan klanten te woord aan de loeiende telefoon. Iedereen die wat extra kan doen, wordt deze dagen ingezet."

Dat de telefoon roodgloeiend staat, blijkt na een minuutje bij de receptioniste te staan. Een snelle telling komt op negen aangenomen telefoontjes. Is het druk? "Ja!"

De drukte bij Aebi Schmidt is niet anders in Rijssen bij Schuitemaker Industries. Tien monteurs zijn continu voor het bedrijf aan het werk op locatie, daarnaast is er ook in de werkplaats een aantal monteurs aan de slag. "Een weekendje weg zit er nu even niet in. Het is dag en nacht en in het weekend werken", zegt commercieel directeur Iljan Schouten.
(bron Stentor)

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer