Dijkerhoeksfeest

0

HOLTEN/DIJKERHOEK –   Dit jaar is het festijn op 27, 28 en 29 juni. De organisatie heeft wederom haar best gedaan een programma met voor elk wat wils in elkaar te zetten. Hieronder vindt u een opsomming van het programma per dag(deel).

Vrijdagmiddag:
Ook de allerkleinsten worden dit weekend niet vergeten. Voor de schoolkinderen is er als start voor het feestweekend patat eten bij het Bonte Paard en daarna een theatershow in de grote zaal. Na de theatershow kunnen de kinderen een rondje maken in zweef- of draaimolen op het feestterrein.

Vrijdagavond:
Revue D.A.T.: Is DAT wel wat?
Net als voorgaande jaren organiseert D.A.T. (Dijkerhoeks Amateur Toneel) weer een revue. Aanvang van de revue is 19.45 uur. In de revue worden actuele stukjes, zang en dans vertoond. Aan u de eer om de verschillende Dijkerhoekse talenten te komen bewonderen.
Poor John
Aansluitend aan de revue verzorgt de tweemansformatie Poor John een optreden. Het duo omschrijft zichzelf als ‘een armzalig goed bandje’. Dus de beentjes van de vloer op de muzikale klanken van Poor John.

Zaterdag:
Optocht
Dit jaar begint de zaterdag van het Dijkerhoeksfeest traditioneel met de optocht door het dorp. Deze start net als andere jaren om 10.00 uur vanaf de wei op de hoek Tromopsweg-Dijkerhoekseweg. Het belooft weer een bonte stoet te worden met allerlei actuele en vermakelijke thema’s. Komt dit allen zelf aanschouwen! Na de optocht vindt aansluitend de prijsuitreiking plaats in de tent.
Familyfair
Direct na de optocht is er op het feestterrein een ‘Familyfair’ georganiseerd. Dit is een fair met voor elk wat wils. In circa 40 stands is van alles te zien/te verkrijgen, van sieraden tot oude ambachten. Bij sommige stands worden ook workshops gegeven. Kortom: gezellig slenteren en rondneuzen voor de hele familie.
Zeskamp
Dit jaar barst op zaterdagmiddag de strijd om de felbegeerde ‘Bonte Paard-bokaal’ los vanaf 14.00 uur. Dit jaar is het thema: de werelddelen. Aan de deelnemers de oproep om verkleed in bovenstaand thema deel te nemen. De origineelste kleding wordt beloond met de meeste punten. Via 5 spelen en een finalespel krijgt het beste team voor een jaar de bokaal in zijn bezit.
Zaterdagavond:
De zaterdagavond staat in het teken van muziek. Deze keer zijn de bands NIX Rock en Loll en The Dirty Daddies door de organisatie gevraagd de tent op zijn kop te zetten.
NIX Rock en Loll is een 4-koppige Rock en Loll-band uit Holten en omgeving met op hun repertoire diverse rock en roll-covers en eigen nummers. Door ondersteuning van diverse sfeerverhogende acts krijgen ze elke tent op hun kop.

The Dirty Daddies is een 7-koppige spektakelband die in hoog tempo een aaneenschakeling van hits op je afvuurt. Het begrip ‘coverband’ krijgt een totaal nieuwe lading: iedere hit vloeit na maximaal één minuut al naadloos over in de volgende, alsof het ooit zo bedoeld was. De top 2000 die als een tornado over een meezingende, springende en hossende menigte dendert.
The Dirty Daddies staan dit jaar op alle grote festivals. Denk aan TT Festival, Concert at Sea, Zwarte Cross en de Vierdaagse feesten. In dit rijtje mag het Dijkerhoeksfeest natuurlijk niet ontbreken.

De organisatie denkt met bovenstaande bands een aantrekkelijk programma voor de bezoekers te bieden, dus dansschoenen aan, keeltjes gesmeerd en genieten van een avond rock en loll in de Dijkerhoekse tent!
Zondag:
Een familiedag bij uitstek met voor elk wat wils. Rond 11.00 uur begint de dag met een brunch in de tent. De brunch wordt muzikaal ondersteund door ‘De Hoolter Deerns’. Rond 13.00 uur gaat het middagprogramma van start met oa een demonstratie van Nemos Bern, een paardenshow. Deze geven 2x een demonstratie van hun kunnen.
Voor de kids zijn er een bungeerun-baan, diverse kermisattracties en een graffiti-wall. Hier kunnen kinderen zich uitleven en misschien is de nieuwe Picasso al geboren.

Helaas heeft de organisatie door te weinig animo moeten besluiten de CARPush niet door te laten gaan. Hiervoor komt nog een vervangende activiteit.

In de tent maken zondagmiddag wederom 2 bands hun opwachting, namelijk:

Realtime Showband
De no-nonsense mentaliteit, enthousiasme, een gevarieerd en eigentijds allround repertoire en flinke dosis professionele begeleiding in combinatie met een passende lichtshow en professioneel geluid maakt dat deze band geliefd is bij divers publiek.
Al met al een goeie formule voor een spetterend feest.

Band & Breakfast
Deze formatie is na een daverend succes op de zaterdagavond van het Dijkerhoeksfeest 2013 direct vastgelegd voor de editie van 2014, maar dit keer dus op de zondagmiddag. Dus zet je feesthoedje op en kom het feest meevieren in de tent!
Speciale t-shirts te bestellen
Dit jaar is door onze huisontwerper wederom een mooi t-shirt ontworpen ter ere van het Dijkerhoeksfeest 2014. Meer informatie over de bestelmogelijkheden en een voorbeeld van het t-shirt, check http://www.dijkerhoeksfeest.nl. Hier staat ook het programma van het hele weekend vermeld. Tot 27, 28 en 29 juni in Dijkerhoek!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.