Dijkerhoeksfeest 2017

0

Over 2 weken is het weer zover: Dijkerhoeksfeest 2017. Dit jaar is het feestweekend op 23, 24 en 25 juni. De organisatie heeft wederom haar best gedaan om een programma met voor elk wat wils in elkaar te zetten. Hieronder vindt u een opsomming van het programma per dag(deel).

Vrijdagmorgen:
De schoolkinderen beginnen deze ochtend met spelletjes in de vorm van een zeskamp rond de school.

Vrijdagmiddag:
Voor de schoolkinderen is er als start van het feestweekend patat eten bij het Bonte Paard en daarna een verrassingsact in de grote zaal. Na de act kunnen de kinderen een rondje maken in de zweef- of draaimolen op het feestterrein.

Vrijdagavond:
D.A.T. revue: Zo gung D.A.T!!
Net als voorgaande jaren organiseert D.A.T. (Dijkerhoeks Amateur Toneel) weer een revue. De aanvang van de revue is 19:45 uur. Dit jaar ziet de revue er anders uit dan wat u gewend bent, want Kasteel Weggestapel fungeert dit jaar als rode draad in de revue. Sketch, stukjes, dans, zang en muziek smelten samen in een “totaalrevue” met als titel: Zo gung D.A.T!!

The 100% Powerband
Aansluitend aan de revue verzorgen Jan Steegink (drums – zang) en Sjon Rodijk (toetsen – zang) van The 100% Powerband een optreden. Het duo omschrijft zichzelf als ‘100 % Party Power’, dus de beentjes van de vloer op de muzikale klanken van The 100% Powerband.

Zaterdag:

Optocht
Dit jaar begint de zaterdag van het Dijkerhoeksfeest traditioneel met de optocht. Deze start net als andere jaren om 10.00 uur vanaf de wei op de hoek Tromopsweg-Dijkerhoekseweg. Het belooft weer een bonte stoet te worden met allerlei actuele en vermakelijke thema’s. Komt dit allen zelf aanschouwen! Na de optocht vindt aansluitend de prijsuitreiking plaats in de tent.

Streekmarkt
Direct na afloop van de optocht is er op het feestterrein een gezellig marktje georganiseerd. We hebben diverse kramen, met veelal lokale ondernemers, waar je allerlei producten kan zien, proeven en kopen. Kortom even gezellig slenteren, kletsen en rondneuzen.

Driekamp
Op zaterdagmiddag barst de strijd om de felbegeerde ‘Bonte Paard-bokaal’ los vanaf 14.00 uur. Dit jaar vindt er voor het eerst een driekamp plaats. Er staan deze middag dus 3 spellen centraal. Voor de spellen is zowel denkvermogen als sportiviteit nodig. En, niet onbelangrijk, in de eerste 2 spellen kun je zaken vrij spelen, die je nodig hebt bij het laatste spel.

Rob Stam
Dit jaar voor het eerst een artiest op de zaterdagmiddag. Zo rond 4 uur verwelkomen wij Rob Stam op het feestterrein. Deze OneManBand zorgt voor een gezellige afsluiting van de driekamp en een goed begin van de zaterdagavond.

Zaterdagavond:
De zaterdagavond is de avond voor feestvierders uit de hele regio. Dit jaar staan de band Daredevils en DJ Jeronimo op het podium.

Daredevils
De hagelnieuwe party-band Daredevils is de frisse wind in het hedendaagse feestcircuit. Ongekende muzikaliteit en creativiteit zorgen voor een repertoire aan mash-ups, waarmee de feesttent in Dijkerhoek omver geblazen wordt. Daredevils begint om 21.45 aan hun eerste set, dus zorg dat je dit spektakel niet mist!

DJ Jeronimo
Daarnaast staat dit jaar DJ Jeronimo op het podium tijdens het Dijkerhoeksfeest. DJ Jeronimo heeft van zijn grootste hobby zijn beroep gemaakt en wordt vandaag de dag gevraagd door het hele land. In de zomer kun je hem bovendien regelmatig vinden in vakantieoorden, zoals Kreta en diverse Spaanse Eilanden. In de winter is DJ Jeronimo vaak werkzaam in Frankrijk en Oostenrijk om daar de boel op de kop te zetten! En dit jaar dus samen met Daredevils present in de feesttent in Dijkerhoek. Een avond om niet te missen!

Tent open: 21:00 uur
Entree: € 10,-

Zondag:
De zondag is de familiedag bij uitstek. Om 11.30 uur begint de dag met een brunch in de tent verzorgd door OBS Dijkerhoek. De brunch wordt muzikaal ondersteund door de Langenberger Muzikanten. Ze spelen voornamelijk Egerländer en Tsjechische volksmuziek, aanvuld met amusementsrepertoire.

Demonstratie schapendrijven
Zondagmiddag zijn er op het gehele terrein activiteiten. Deze middag is er een unieke demonstratie van schapendrijven met Border Collies onder leiding van Rob Bouwens. 2 Handlers en 4 Border Collies, die het vermogen hebben om het vee met de ogen te fixeren, drijven een kudde met 10-12 schapen.

Kermis
De kinderen kunnen zich het hele weekend naar hartenlust uitleven op het feestterrein met de diverse kermisattracties. Het hele weekend zijn er de volgende attracties; zeefmolen, een schiettent, touwtje trekken, een snoepkraam, een viskraam en een patatkraam. Ook is er een stormbaan! De stormbaan heeft een glijbaan en allemaal obstakels om overheen en onderdoor te gaan!

Op zondag is er voor de kleintjes weer een grote zandbak en de octopus. Ook kunnen de kinderen zich naar hartenlust uitleven op de trampolines en de voetbal rodeo. Daarnaast is er ook dit jaar weer een overdekt terras aan de voorzijde van de tent. De ideale plek om lekker te chillen en te relaxen. En bij mooi weer zit je heerlijk in de schaduw en bij slecht weer zit je lekker droog.

In de tent maken zondagmiddag wederom 2 bands hun opwachting, namelijk:

Boh Foi Toch en Stonegood!

Boh Foi Toch komt al jaren met plezier naar het Dijkerhoeksfeest. Met hun mix van Texmex, Cajun, Rock en Country in onvervalst achterhoeks dialect is het gegarandeerd feest. Kom op tijd, want Boh Foi Toch speelt gelijk om 14.00 uur in 2 opeenvolgende sets.

Stonegood scoorde afgelopen december een internet-hit met de nieuwe single Flappy, een remake van Flappie van Youp van ’t Hek. Deze band met voormalig Jovink bandlid Richard Jansen ‘Gorro’ maakt het feest op de zondag compleet.

De gehele zondag is de toegang gratis! Dus kom op zondagmiddag naar Dijkerhoek en laat je verrassen!

Zondag 11:30 – 20:00 uur
Entree: Gratis

Bekijk ook onze vernieuwde website http://www.dijkerhoeksfeest.nl voor het actuele programma. Graag tot ziens op 23, 24 en 25 juni in Dijkerhoek!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.