Week van de Invasieve Exoten

0

Quiz bij Natuurdiorama Holterberg tijdens de Week van de Invasieve Exoten
Aanstaande vrijdag is het zover, dan begint de Week van de Invasieve Exoten. Tot zondag 25 juni zijn er op verschillende locaties verspreid over Nederland zo’n 25 publieksactiviteiten rond uitheemse planten en dieren die door menselijk toedoen hier terecht zijn gekomen. Doordat hun natuurlijke vijanden hier ontbreken, kunnen ze gaan woekeren en schade veroorzaken aan natuur, gezondheid, waterbeheer, landbouw en andere belangen. In Natuurdiorama Holterberg kun je middels een quiz op zoek naar de exoten.
In het natuurmuseum Natuurdiorama Holterberg zijn tal van exoten. Daar ga je aan de hand van een quiz naar op zoek en voor de winnaar is er een prijs. Entree museum: volwassenen € 5,75, kinderen € 3,75. Het is dagelijks geopend van 10.00-17.00 uur, op zondag van 11.00 – 17.00 uur.
De Weekagenda met alle activiteiten is te vinden op http://www.weekvandeinvasieveexoten.nl en http://www.wvdie.nl. Aanmelding van nieuwe activiteiten is ook nog mogelijk via de site. Op de website is ook educatief materiaal te vinden, evenals links naar diverse apps en filmpjes over invasieve exoten.
Noot voor de redactie
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Wilfred Reinhold (platform Stop invasieve exoten), 06- 2818 9691, [email protected] De hashtag voor de Week van de Invasieve Exoten is #wvdie
Twitter.com/InvasieveExoten Facebook.com/PlatformStopInvasieveExoten/

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.