Dijkerhoeksfeest

0

HOLTEN/DIJKERHOEK – Het Dijkerhoeksfeest staat weer voor de deur. Een feest dat in 120 jaar tijd is uitgegroeid tot een waar muziekspektakel waar mensen uit de wijde omtrek op afkomen.

Het Dijkerhoeksfeest vindt plaats op 21, 22 en 23 juni op de feestweide bij partycentrum Het Bonte Paard. Een mix van muziek, activiteiten en vooral veel gezelligheid.

De voorzittershamer van de feestcommissie Dijkerhoek is overgedragen van Geert Stevens aan Ferry Kleinherenbrink. En hij heeft er zin in: “We hebben in de loop der jaren een mooi feest neergezet en de bezoekersaantallen zijn de laatste jaren flink gegroeid. Ook dit jaar hebben we weer een mooi programma opgesteld met voor elk wat wils. We gaan er gewoon een machtig mooi feest van maken”.

DAT Hout Moet
Het officiële startsein van het feest wordt gegeven door het Dijkerhoeks Amateur Toneel (DAT). Op vrijdag 21 juni starten ze om 19.45 uur met de revue. De titel van de revue is dit jaar: ‘DAT Hout Moet’. Na de revue betreedt The Powerband het podium.

Optocht en Boerlympics

Op zaterdagmorgen gaat om 10.00 uur de optocht van start. De wagens worden opgesteld aan de Tromopsweg (in de weide tegenover de Dijkerhoekse school). De eindbestemming is het feestterrein bij Het Bonte Paard.

’s Middags vinden de Boerlympics plaats. Zes spannende spelen vormen de basis. Deze spelen haken volledig aan bij het thema. En er zijn bonuspunten te verdienen voor het team dat qua aankleding en entourage het beste voor de dag komt. De hoofdprijs is de felbegeerde Bonte Paard-bokaal.

Lijn 7 en Band and Breakfast

Op de zaterdagavond staat Lijn 7 op het podium. Ze spelen een mix van Nederlands-, Engels- en Franstalige covers. Van ‘Hey Jude’ tot ‘Smoorverliefd’ en van ‘Op een onbewoond eiland’ tot  ‘Non non rien n’a changé’. Een aaneenschakeling van muzikale hoogtepunten en verrassingen. Op een grote televisie op het podium worden allerlei beelden, filmpjes en teksten getoond die de show ondersteunen.

Lijn 7 wordt afgewisseld door Band and Breakfast. Begonnen als vakantiegrap, maar nu een feestband met maar één doel: muziek maken met een hoed op. Band and Breakfast speelt alles wat enigszins een lach op het gezicht kan toveren. Van oude ska-krakers tot de foutste house-platen uit de jaren ’90.

Brunch en volop activiteiten

De laatste dag van het Dijkerhoeksfeest, de zondag, begint met een uitgebreide brunch. Elk jaar komen hier zo’n vierhonderd mensen op af. De muzikale invulling wordt verzorgd door de Möln zangers.

Ook buiten vinden allerlei activiteiten plaats. Zo zijn er diversie demonstraties: Bossaball, Trial shows Heilo en het Twents Zitmaaier Team. En er is weer een grote zandbak, evenals een trampoline.

Kindershow Reeperbahner Stimmungsmachter

Na de brunch nemen de Reeperbahner Stimmungsmacher de kinderen mee met de avonturen van Johannes Paulus de Rockkabouter. Een humoristisch en spannend verhaal. Speciaal bedoeld voor de kinderen, maar ook leuk voor volwassen. Vervolgens speelt de band nog twee sets voor de volwassen feestgangers. Bijzonder is de set met voor de band allemaal nieuwe nummers: Nederlandse klassiekers met een hoog ‘meezinggehalte’. Daarna volgt een oude vertrouwde Reeperbahner-set: feest dus!

Vangrail en Heavy Hoempa

Op het grote podium vermaakt Vangrail dit jaar het publiek. Vangrail staat bekend om een energieke show met bekende klassiekers en hedendaagse hits. Muziek en entertainment gaan hierbij hand in hand.

De band Heavy Hoempa verzorgt in en om de tent enkele optredens. Heavy Hoempa bestaat uit zeven blazers en een drummer. Herkenbare oude rocknummers met een dikke ‘over the top’ kniphoog naar de hardrock. Een band die menigeen zal verrassen.

Gratis entree
De entree op zondagmiddag is gratis. Kijk voor meer informatie op http://www.dijkerhoeksfeest.nl en volg ons via Twitter (@dijkerhoeksfees) en Facebook (Dijkerhoeksfeest).

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.