voor Holten, door Holten

Dialoog Christendom-Islam

0

HOLTEN – Aanstaande woensdag, 16 oktober, organiseert de interkerkelijke commissie Vorming en Toerusting een gespreksavond over Christendom en Islam.

Een belangrijk onderwerp ook in Nederland! Steeds meer komen we als bevolkingsgroepen met elkaar in contact. Dan is het belangrijk, dat je weet wat de ander gelooft en beweegt.

Herman Koetsveld is predikant in Hengelo. Enis Odaci is voorzitter van de Stichting Humanislam, een islamitische denktank, ook gevestigd in Hengelo. De vraag die deze avond centraal staat is: “Wat verbindt en wat verdeelt Christenen en Moslims?” Op hun site zeggen ze daarover: “Wij zijn ervan overtuigd dat we vanuit verschillende tradities, een christelijke en een islamitische, een bijdrage kunnen leveren aan het wegnemen van wantrouwen in de samenleving.” Toe maar, voor minder doen we het niet!

Het wordt dus zonder meer een interessante en leerzame avond. Natuurlijk kunnen er ook vragen gesteld worden en gaan we met elkaar in debat. Voor meer informatie vooraf: www.koetsveld-odaci.nl. Toegang € 3,- (incl. koffie/thee). De gespreksavond is in De Kandelaar, Stationsweg 4, in Holten en begint om 20:00 uur.

WAARDEER JE DIT ARTIKEL?

Deel dit artikel dan met je vrienden!
Wanneer je actief deelt zul je dit bericht minder vaak zien!
close-link