Deventer schenkt enkele hectares

0

BATHMEN/HOLTEN – De gemeente Deventer ‘geeft’ buurgemeente Rijssen-Holten enkele hectare landbouwgrond. Zo voorkomt de gemeente dat de boerderij van Henk en Joke van Coeverden uit Holten onvindbaar wordt voor postbodes en hulpdiensten.

De boerderij van Van Coeverden staat namelijk op grondgebied van de gemeente Deventer, maar zijn oprit komt uit op de Oude Stationsweg. En die weg loopt alleen maar binnen de grenzen vanRijssen-Holten. Al jaren heeft Van Coeverden de Oude Stationsweg in Holten als adres, maar door de komst van een nieuwe wet moest Holten veranderen in Bathmen. Met als gevolg dat zijn huis onvindbaar werd, want de Oude Stationsweg in Bathmen bestaat simpelweg niet.

Het verzoek van Van Coeverden om alles bij het oude te laten, werd afgewezen. Dat was niet mogelijk. Daarom heeft Deventer besloten de grond aan Rijssen-Holten te schenken om zo te voorkomen dat de boerderij van Van Coeverden onvindbaar wordt.
 
De gemeenteraden van Deventer en Rijssen-Holten en de provincie Overijssel moeten deze grenscorrectie nog wel definitief goedkeuren
(bron Stentor)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.