Debat over verkeer in en rondom het dorp

0

HOLTEN – Te druk in de Dorpstraat?  Vraagtekens bij de verbouwingen in het centrum en de infrastructuur?

Maak je je zorgen over de verkeerssituatie in en rondom Holten? HoltensNieuws.nl wil graag meer aandacht besteden aan dit onderwerp. We zoeken een vrijwilliger, student of scholier die een overzicht wil maken van de discussie in samenwerking met oud-Holtenaar Petra ter Doest.

Petra is journalist, onder andere lange tijd bij Elsevier, en werkt aan de ontwikkeling van nieuwe software waarmee je gemakkelijk overzichten van allerlei interessante kwesties kunt maken. Het project waarvoor zij, samen met collega-journalist Esther van Rijswijk, subsidie heeft ontvangen, heet Mattermap.

De bedoeling van Mattermap is om meer overzicht te geven. Veel kwesties in de samenleving zijn moeilijk te volgen omdat je het overzicht mist: wie zei nu ook alweer wat? En als je het overzicht mist, is het ook lastig om je eigen standpunt te bepalen. Met een Mattermap kun je standpunten en argumenten op een rij zetten en daardoor juist greep krijgen op een onderwerp. Vervolgens kun je een Mattermap ook publiceren op een website, bijvoorbeeld op HoltensNieuws.nl.

Voor de testfase van het project in oktober/november zoekt Petra mensen die willen proberen een Mattermap te maken. Ook wil ze graag bekijken hoe je  Mattermap kunt gebruiken voor lokale kwesties. En dat lijkt ons van HoltenNieuws ook een goed idee.

Dus ben je handig met internet, heb je ( een beetje) ervaring met mindmapping, en houd je van debatteren en journalistiek? Of ken je zo iemand? Het maken van een Mattermap zal in eerste instantie iets van 3 avonden kosten. Meer weten of aanmelden kan via: [email protected] .

Kijk voor meer info op http://www.mattermap.nl of http://www.petraterdoest.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer