De Regenboog ontvangt eerste lespakket van COV

0

HOLTEN – Op 4 oktober werd op basisschool de Regenboog het eerste lespakket van toneelgroep COV overhandigd.

Het lesmateriaal sluit naadloos aan bij de voorstelling die op woensdag 17 oktober te bewonderen is in het Kulturhus.

Niet geheel toevallig viel de presentatie samen met dierendag. Een ratje en een paard spelen namelijk een prominente rol in de nieuwste familievoorstelling van de enthousiaste toneelgroep. De presentatie werd ingeleid met een fotoverhaal van Ratje en Mozart het paard. Daarna volgde de uitreiking van het eerste lespakket aan onderbouwcoördinator Marjolein Lunshof van De Regenboog. Naast het fotoverhaal bevat het lespakket handleidingen, rollenspellen en werkbladen over het thema van de voorstelling. Behalve een mooie map zijn de materialen ook digitaal beschikbaar gemaakt.

Doel van het lespakket is om kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met diverse vormen van toneel en vervolgens een theatervoorstelling te bezoeken. Dankzij subsidie uit het gemeentelijke Cultuurbudget was het voor COV mogelijk dit culturele lespakket te ontwikkelen. De kinderen en leerkrachten van de groepen 1 en 2 van De Regenboog waren in ieder geval positief verrast over de minivoorstelling die door leden van COV gegeven werd. Ook de kinderen van basisschool De Holterenk en OBS Dijkerhoek werden verblijd met een presentatie en het bijbehorende lespakket.

Uiteraard is de voorstelling door iedereen te bezoeken. Door medewerking van het Kulturhus en de subsidie van het gemeentelijke Cultuurbudget is het gelukt om de toegangsprijs laagdrempelig te houden.

 “Huisje, boompje, Ratje” is te zien op woensdag 17 oktober in het Kulturhus Holten. Tekst en regie: Lianne Jongsma. Aanvang is 15.00 uur. Kaarten kosten €5,- per stuk en zijn te bestellen bij de VVV Holten in het Kulturhus of via de website, http://www.kulturhusholten.nl.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.