Holten wordt duurzaam.

0

HOLTEN – Zaterdag 13 oktober vindt op de Smidsbelt in Holten van 10.00 tot 14.00 uur voor het eerst een Streek- en Duurzaamheid evenement plaats.

Kom op de fiets en neem je boodschappentas mee voor (h)eerlijke streekproducten. Tevens vindt u er informatie over milieuvriendelijk wonen en leven. Op de website http://www.duurzaamholten.nl vindt u de flijer met daarop met de namen van alle deelnemers.

De stichting Duurzaam Holten hoopt met dit evenement op een tastbare wending in het leven van de Holtenaren. Hoe kunnen burgers en ondernemers samen duurzame producten en diensten tot stand brengen? Kom, zie en proef dat dit mogelijk is. Van het gerst van de Beukenlaan en de tarwe van de Markeloseweg zijn overheerlijke koekjes en een Hoolter Oogststoete gebakken. Dit alles is mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen een landbouwer, een molenaar, een bakker en enthousiaste mensen van Duurzaam Holten.

Namens bakker Nijkamp en Duurzaam Holten krijgt wethouder Ben Wolterink officieel de Hoolter koekjes en de Oogststoete overhandigd met de wens dat dit soort initiatieven in de toekomst ondersteund worden: initiatieven met als doel de wereld milieuvriendelijker te maken en werkgelegenheid te scheppen in de directe omgeving.

Ondernemers worden van harte uitgenodigd om tussen 12.00 en 14.00 uur naar de netwerkplek te komen, naast de stand van Duurzaam Holten. U kunt daar een streeklunch nuttigen en met collega-ondernemers brainstormen over duurzame initiatieven en plannen. Maar ook andere inwoners van Holten zijn hier welkom om creatieve ideeën toe te lichten en uit te wisselen.

Als dank voor de levering van zonnepanelen voor 120 woningen in Holten ontvangt de stichting Duurzaam Holten van ISS een leskist met zonnepanelen. Deze leskist is bedoeld als lesmateriaal voor de leerlingen van het voortgezet onderwijs. DezeDe kist wordt in aanwezigheid van de wethouder Wolterink en een afvaardiging van SG de Waerdenborch in ontvangst genomen. Het lesmateriaal is bedoeld om jongeren van het voortgezet onderwijs bewust te maken van de noodzaak van alternatieve energiebronnen.

Voor de kinderen in de basisschoolleeftijd is er een puzzeltocht langs de kraampjes op de markt. Kinderen die de goede oplossing vinden en ook nog hun eigen tip opschrijven voor een prachtig Holten (ook in de toekomst als zij zelf volwassen zijn),maken kans op twee leuke prijzen: zij mogen met twee personen naar het Natuurdiorama op de Holterberg.

Voor kinderen die graag even creatief bezig willen zijn in de tijd dat hun ouders kijken, luisteren en proeven, is er een plek waar ze kunnen bordtekenen. Voor het toezicht op jonge kinderen wordt gezorgd door ervaren oppasmeiden.

“Als Duurzaam Holten gaatn we na dit evenement door met nieuwe initiatieven oppakken. Om aan te sluiten bij de wensen van Holtenaren nodigen ze Holtenaeren nodigen we daarom iedereen uit om bij de stand van Duurzaam Holten ideeën in te leveren voor een duurzame toekomst van ons dorp en de omstreken. Dit kan bij de stand van Duurzaam Holten. Na het evenement worden alle ideeën op de website geplaatst. Uit alle ingeleverde ideeën worden 5 mensen getrokken die een oplader voor de mobiele telefoon op zonne-energie ontvangen. We hopen natuurlijk op meer dan 100 ideeën. ”We hopen natuurlijk op meer dan 100 ideeën. Iedereen die samen met ons een nieuw initiatief van de grond wil tillen is van harte welkom in de werkgroep” aldus Rob Regoort, een van de initiatiefnemers van de sstichting.
Voor meer informatie kunt u mailen naar [email protected] of kijken op de website http://www.duurzaamholten.nl.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.