Daniel Mensink maakte mooiste Mijn Rijssen-Holten film

HOLTEN – De oproep van burgemeester Hofland aan jongeren in de zomer van 2011 was: wie maakt de mooiste film over dat wat jíj vindt dat in ieder geval moet worden behouden in onze gemeente?

Negen inzendingen zijn op YouTube te bewonderen. De jongeren zijn bijzonder creatief geweest, maar de jury heeft uiteindelijk beslist dat Daniel Mensink de mooiste film heeft gemaakt. Hij ontving de prijs, een IPad, tijdens de nieuwjaarsreceptie op maandag 2 januari in het gemeentehuis Rijssen.  

Jongeren die wilden meedoen, konden een film van maximaal 2 minuten op YouTube zetten. Deze film moest beginnen met de titel “Mijn Rijssen-Holten”.  9 films kwamen er op te staan.  

Burgemeester Arco Hofland is blij met de geplaatste films: “Het niveau van de inzendingen was over het algemeen hoog. Het werd dan ook voor de jury een moeilijke keuze. Zo was er een inzending waarbij jongeren zelf het woord namen. Of er waren erg mooie plaatjes gemaakt, of een prachtig einde! Ik heb er veel waardering voor dat alle inzenders gekeken hebben naar wat zíj willen behouden in onze gemeente en dat ook voor iedereen hebben vastgelegd. Van crossfietsen tot mooie centrum beelden. Maar Daniel Mensink heeft heel duidelijk voor het behoud van de zwembaden gekozen, daar een dynamische film van gemaakt en hij heeft er ook pakkende muziek ondergezet.”  

De jury waarin ook 2 journalisten zitting hadden, vonden de film van Daniel Mensink het meest aansluiten bij de oproep.  

Klik hier voor het winnende filmpje

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer