Dag tegen pesten

0

HOLTEN – Dag tegen Pesten: Wat jij als ouder kunt doen!

Loes zet ouders in Twente aan tot een gesprek. Het kan iedereen overkomen……

Het krijgen van vervelende anonieme mailtjes, uitgescholden of bedreigd worden via mail, chatbox, tweet of sms, op internet je foto’s of privégegevens vinden die een ander heeft geplaatst. Vaak weten ouders niet dat hun kind op deze manier wordt gepest of zelf een pester is. Wat kun jij als ouder daar aan doen? Rond 19 april, de Dag tegen Pesten besteed Loes, het gezicht van diverse Centra voor Jeugd en Gezin in Twente, extra aandacht aan dit onderwerp via praktische tips, bijeenkomsten en een goed gesprek onder het pannenkoeken eten!

Kinderen die pesten of gepest worden vertellen dat vaak niet aan hun ouders. Praat erover met je kind. Weet waar je kind mee bezig is op internet en hoe je kind omgaat met anderen op straat. Op http://www.loes.nl vinden ouders praktische tips over hoe ze met hun kinderen in gesprek kunnen gaan over pesten. De Twentse docent en onderzoeker aan de UT en oprichter van http://www.cyberpestendebaas.nl Niels Baas heeft een aantal tips ontwikkeld over hoe ouders met hun kinderen in gesprek kunnen blijven over online pesten.  

Vind jij dit normaal?  
Rond 19 april, de Dag tegen Pesten, kunnen ouders een heuse placemat downloaden waarmee je tijdens de maaltijd met z’n allen in gesprek kunt gaan. Op de placemat staan allerlei uitspraken. Vind jij dit normaal? Kan het bijvoorbeeld wanneer je roept: ‘Jij hebt een dikke kont!”? De placemat wordt op 19 april ook gebruikt bij diverse pannenkoekenhuizen in Twente. In onze gemeente wordt de placemat gebruikt bij Woody’s in Holten.

Ook worden er cabaretvoorstellingen en themabijeenkomsten over ‘Pesten heeft jouw kind er last van?’ georganiseerd. Kijk op de agenda van http://www.loes.nl voor de laatste informatie. In Rijssen-Holten wordt de themabijeenkomst over pesten gehouden op dinsdag 28 mei in het gemeentehuis in Rijssen. Op deze avond is er ook een wijkavond in het gemeentehuis, inwoners kunnen het bezoeken van deze wijkavond eventueel combineren met de themabijeenkomst over pesten.*

Advies van Loes
Loes is er speciaal om ouders en verzorgers advies te geven over opvoedvragen, zoals pesten. Heb je vragen, dan kun je Loes bereiken via het telefoonnummer of langskomen bij het Loes loket in jouw gemeente. Of kijk op http://www.loes.nl. Loes helpt je graag!

Voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Nina Baan van afdeling Mens en Werk,

T (0548) 854 416 of met Communicatie Susanne Plomp, t (0548) 854 466 of (06) 20 612 429.
*Pesten heeft jouw kind er last van?

Het is voor ouders vaak lastig antwoord te geven op deze vraag. Kinderen die pesten vertellen dat meestal niet aan hun ouders en als je gepest wordt is dit heel moeilijk om toe te geven. Pesten is een groepsproces waarbij alle kinderen betrokken worden. Kinderen die het mee maken, ook al spelen zij geen hoofdrol in het proces, kunnen er angstig van worden. Voor kinderen die pesten en kinderen die gepest worden heeft het vaak verstrekkende gevolgen in hun leven.

In deze themabijeenkomst over pesten kijken we samen hoe pesten eruit ziet en hoe je het kunt herkennen. Ook kijken we wat ouders thuis kunnen doen om pesten te voorkomen en het aan te pakken. Digitaal pesten speelt zich vaak af buiten de schoolmuren maar kan veel impact hebben. Ook deze vorm van pesten zal aan bod komen.

kosten gratis

locatie:
Gemeentehuis Rijssen
Schild 1
7461 DD  RIJSSEN

data:
dinsdag 28 mei 2013

tijd:
20.00 – 22.00 uur

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.