College Rijssen-Holten ‘Koffiepraat’ met inwoners

Proef in De Look, De Haar, Hangerad en deel Braakmanslanden

1

Op een ongedwongen, laagdrempelige manier een praatje maken met inwoners. Vragen hoe het met hen gaat. Dat is het doel van de proef ‘Koffiepraat’ die het college van burgemeester en wethouders in Rijssen-Holten rond de zomer houdt. Het bepalen van een geschikte schaalgrootte van zo’n koffie-inloop is een zoektocht. Daarom willen we hiermee experimenteren in De Look (206 inwoners) en De Haar (1765 inwoners) in Holten en Hangerad (484 inwoners) en het noordwestelijk deel van Braakmanslanden (1654 inwoners) in Rijssen.

Het is de bedoeling om een partytent op te zetten op een veld of plein. De gemeente zorgt voor koffie, thee en wat lekkers. Burgemeester Arco Hofland: “We komen graag met een paar leden van het college een kop koffie drinken en een praatje maken. Juist zonder dat daar een specifiek thema of aanleiding achter zit.”

Op dinsdag 11 juli wordt een ‘Koffiepraat’ georganiseerd in De Haar en Hangerad. Inwoners van die gebieden ontvangen eind juni een uitnodiging per flyer. Voor De Look en het noordwestelijk deel van Braakmanslanden volgt een koffie-inloop in september.

Beëindiging wijkpanels
De gemeente betrekt in haar werkwijze steeds vaker inwoners bij het tot stand komen van beleid en plannen. De oorspronkelijke opzet van de wijkpanels en wijkavonden is mede daarom verouderd. Bovendien waren de wijkpanels de afgelopen jaren niet meer actief en worden daarom beëindigd. Burgemeester Hofland: “Ik heb de zeventien leden van de wijkpanels in een brief hartelijk bedankt voor hun inzet de afgelopen jaren. En hen uitgenodigd om lid te worden van het Rijssen-Holten Panel, om op een andere manier een waardevolle bijdrage te leveren over onderwerpen die spelen in onze gemeente.”

Zie ook http://www.rijssen-holten.nl/koffiepraat

1 reactie
  1. Gerda Kremer-Schoppers
    Gerda Kremer-Schoppers zegt

    lijkt me heel gezellig!! 😀

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.