Coalitie verlaagt toeristenbelasting met twintig procent

6

De gemeente Rijssen-Holten gaat de aankomende raadsperiode (2018-2022) de toeristenbelasting verlagen met twee keer € 0,10. Een verlaging van twintig procent ten opzichte van de huidige toeristenbelasting van € 1,- (het gemiddelde bedrag in Overijssel). Brancheorganisatie RECRON en recreatieondernemers reageren positief.

Gemeente moet aantrekkelijk blijven voor toeristen
‘Recreatie en toerisme is een belangrijke economische pijler van onze gemeente. Om de positieve houding ten aanzien van deze sector te benadrukken is afgesproken om te komen tot een verlaging van de toeristenbelasting’, staat te lezen in het kersverse coalitieakkoord: Duurzaam verder. De coalitie bestaande uit SGP, Christen Unie, CDA en Gemeentebelang Rijssen-Holten willen dat de gemeente aantrekkelijk blijft voor toeristen. ‘Hoewel de hoogte van de toeristenbelasting wellicht niet doorslaggevend is voor de keus om naar Rijssen-Holten te komen en te verblijven, kan een verlaging toch een positieve stimulans zijn voor de aantrekkelijkheid van de gemeente als verblijfsgebied’, aldus de coalitie.

Ondernemers en brancheorganisatie RECRON reageren verheugd
De gemeente wil de aankomende periode met de ondernemers in de toeristische sector in overleg gaan om te komen tot een transparantere manier van werken met betrekking tot uitgaven op dit terrein. Recreatieondernemer en campingeigenaar Bianca Veneklaas is erg verheugd over het voornemen van de gemeente. ‘Hiermee laat de gemeente zien dat de vrijetijdseconomie in onze gemeente er toe doet’. Veneklaas ziet de verlaging als erkenning van de toeristische sector. Ook Martin Maassen, directeur en regiomanager van brancheorganisatie RECRON, is zeer positief over het nieuws. ‘De gemeente Rijssen-Holten geeft hiermee een ongelofelijk positief en belangrijk signaal af richting de gasten die verblijven in de gemeente en richting de toeristisch ondernemers’, laat Maassen weten.

Lees hier het coalitieprogramma 2018-2022

Bron: Beleef Rijssen-Holten

6 Reacties
 1. Nora van Raaphorst
  Nora van Raaphorst zegt

  En nu nog de winkels open op zondag😁Dat vind ik nl wel belangrijk als ik in zeeland als toerist ben😎

 2. Arno Poesse
  Arno Poesse zegt

  Achterdochtig gedrag noemt men zoiets

 3. Willem Slenterink
  Willem Slenterink zegt

  Als je hiermee extra toeristen wilt trekken moeten deze als ze op zaterdag na vijf uur aankomen ook de gelegenheid hebben om op zondag levensmiddelen te kunnen kopen in Holten. Voor wat hoort wat.

 4. Mark Geerdink
  Mark Geerdink zegt

  😂😂😂😂 Doen ze goed…. 3x inleveren daar in Rijssen-Holten…. Eerst trekt het daar hoe dan ook al minder toeristen….daarnaast brengen die hun boodschappengeld (en wie weet hoeveel meer) al naar de omliggende gemeenten op zondag en nu vragen ze die paar toeristen die over blijven ook nog minder belasting….. Ik dacht dat ze alleen hier in Hengelo volkomen van het padje waren….maar gelukkig zijn wij niet de enige gemeente die minderen van geest aan het bewind hebben….. Schrale troost…maar toch….

  1. Titia Huisman
   Titia Huisman zegt

   Ze hebben een landelijk voorbeeld helaas…..

 5. Jans Slotboom
  Jans Slotboom zegt

  Live and let live is nog steeds niet doorgedrongen bij de SGP! Jammer dat Rijssen zo’n grote invloed heeft op winkelopenstelling in Holten. Dacht dat we in een democratie leven. Meerderheid in Holten wil de supermarkten open op de zondagmiddag! Winkels op de campings mogen dit ook! Zo jammer dit scheve beleid!!!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer