CMV 3 blijft op koers

HOLTEN – De meiden en ouders van CMV team niveau 3 hadden een latertje. Om 12:15 werd de eerste wedstrijd van de twee gespeeld. De eerste wedstrijd was tegen de organiserende vereniging WVC Volley. Een jongensteam die ze vanaf niveau 1 al tegenkomen in de competitie.

De eerste wedstrijd was echt even opstarten. Het duurde even voordat de slag weer gevonden was maar gelukkig was dat het geval voor beide teams. Het toetsen en vangen (en gooien) is nog geen automatisme maar naarmate de wedstrijd vorderde ging het steeds beter. De Holtense meiden waren hier en daar gehaaider en wisten met twee sets winst en één verlies de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Toen een pauze waar een boterhammetje naar binnen werd gewerkt en wat tactiek besproken. De nieuwe opstelling van vierkant naar ruit zit er in maar de net- en achterspeelster staan ver naar voren en achteren. Hoge ballen over het net gaan precies over de netspeelster heen die dan nog moeilijk kan toetsen. Een stapje van de lijn afzetten dus.

De tweede wedstrijd ging wat zwaarder en begon om 13:45. VC Aastad had een goed team in het veld staan. Het wisselen en toetsen en vangen liep op zich goed. De opslagen zijn nog steeds een sterk punt bij Mintonette. De tegenstander liet zich niet onbetuigd en speelde de bal goed naar de buitenkanten van het veld. Hier zie je dat de meiden nog meer moeten bewegen om bij de bal te komen. Het was een gelijk opgaande strijd met een set met gelijk spel, een winst set en een verlies set.

Reacties zijn gesloten.