Christengemeente blijft in Holten

0

HOLTEN – Christengemeente Holten heeft een nieuwe leiding gekregen. Martin en Jeltje Valster zijn er mee opgehouden.

De leiding is nu in handen van het viertal Erik Grootewal, Herman Masela, Bep Stassen en Chris van den Hengel. Woordvoerder Grootewal laat weten dat de Christengemeente zeker niet ophoudt te bestaan en dat er geen afsplitsing is. ,,We zijn springlevend’’, zegt Grootewal enthousiast. Hij maakt nu zo’n drie jaar deel uit van de Christengemeente. De groep bestaat uit zo’n 35 personen. Volgens Grootewal is het aantal volgelingen de laatste jaren iets toegenomen. ’’Er komen alleen maar meer mensen bij. We zijn groeiende’’, zegt de Holtenaar.

Dat de genoemde vier het voortouw nemen, wil niet zeggen dat ze ook alles gaan bepalen binnen de gemeente. ’’We willen laten blijken dat we springlevend zijn. We zijn niet verbonden aan bepaalde personen, maar we zijn verbonden aan Jezus Christus’’, zegt Grootewal.
’’We doen alles samen. De dingen die we regelen in de gemeenschap bespreken we openlijk met zijn allen. We zijn het gezin van God.’’
Over het opstappen van de Valsters wil Grootewal weinig kwijt. De vuile was wordt niet buiten gehangen, zoals Jeltje Valster enkele weken geleden ook niets kwijt wou over de beslissing om de diensten niet meer in de krant te vermelden.
(bron west twente)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.