CDA organiseert Informatieavond Jeugd en drugs

HOLTEN – Het CDA Rijssen-Holten organiseert op 19 april vanaf 20.30 uur een informatieavond met als thema “jeugd en drugs”. De avond vindt plaats in Buena Vista aan de Wierdensestraat in Rijssen en is gericht op jongeren en hun ouders uit Rijssen en Holten. De avond is openbaar toegankelijk.

Als voorbereiding op het thema zal het CDJA Overijssel op 14 april tijdens de koopavond op straat de mening van de jeugd peilen. Komt drugsgebruik veel voor? Welke drugs worden gebruikt en hoe kijken jongeren zelf tegen het probleem aan?
Achtergrond en aanleiding
Al in 2013 was de inschatting van het gemeentebestuur dat ruim 100 jongeren drugs gebruikten en werd geld vrijgemaakt om hier iets aan te doen. Eind 2015 werd door de politie een drugsdealer opgepakt naar aanleiding van gesprekken met 9 jongeren die drugs hadden gebruikt. De politie begon een onderzoek naar aanleiding van zorgelijk drugsgebruik, zoals XTC, LSD en speed.
Wat is er sindsdien gebeurd? Hoe groot is het probleem in onze gemeente? Wat zijn de lichamelijke en psychische gevolgen voor verslaafde jongeren? Wat kunnen ouders, school, de gemeente en het jeugdwerk betekenen?
Op de avond zullen een aantal sprekers op deze onderwerpen ingaan:
• Politie: mevr. Sylvia Huis in ’t Veld, operationeel expert politie Rijssen-Holten, portefeuillehouder Jeugd voor het basisteam West-Twente
• Tactus Verslavingszorg: mevr. Karlijn de Groot, preventiewerker
• Gemeente Rijssen-Holten: wethouder dhr. Ben Beens
• CDA Rijssen-Holten: dhr. Erik Wessels, gemeenteraadslid

Daarna is ruimte voor het stellen van vragen en discussie.

Reacties zijn gesloten.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer