Caravankeuring VVN Holten ook dit jaar weer geslaagd

0

HOLTEN – Dat het vakantiehuis op wielen, de caravan, onverminderd populair blijft, blijkt uit de zij het wat minder grote belangstellling op afgelopen vrijdag en zaterdag voor de jaarlijkse inspectiebeurt bij garage Huzen op het bedrijventerrein Vletgaarsmaten.

Op initiatief van de afdeling Veilig Verkeer Nederland, in samenwerking met het garagebedrijf en de heer Bert van Eyk van de politie Rijssen-Holten werden de bezitters van "welke caravan dan ook "uitgenodigd hun rollend vakantieverblijf eens kritisch te laten inspecteren. Naast de vertrouwde klanten kwamen er heel wat nieuwe klanten zich melden.

De jaarlijkse check-up brengt onveranderd onverwachte gebreken, groot of klein, aan het licht. Storingen of defecten die in het verre buitenland gevaarlijke gevolgen kunnen hebben. Tegen een geringe vergoeding, 25 euro of inschrijven voor het lidmaatschap van VVN, kan men uiteindelijk vol zelfvertrouwen de autoroute oprijden. Velen maken al jaren van deze VVN-service een dankbaar gebruik.
De meestvoorkomende gebreken, meestal te verhelpen na een kleine reparatie ter plekke, waren dit jaar opvallend veel opmerkingen over de slechte staat van de banden.

Sommigen waren ouder dan 10 jaar! Ook de gasinstallatie bleek vaak niet up-to-date in orde.De veilige levensduur van een gasslang is tenslotte maar 3 jaar. De verlichtingsmankementen scoorden zeker 5 maal en een oude caravan met 30 jaar trouwe dienst moet zich binnenkort dringend melden voor herkeuring!
Uit de reacties bleek dat de eigenaren onverdeeld positief blijven staan tegenover het gezamenlijke aanbod van VVN Holten, de politie en het garagebedrijf.
Het is te wensen dat in het voorjaar van 2011 nog meer caravanners belangstelling tonen. De veiligheid op de weg is tenslotte een zaak waarvoor iedere weggebruiker een grote verantwoordelijkheid heeft. In gelijke mate voor zichzelf maar ook ten opzichte van anderen. VVN Holten vervult hierbij een maatschappelijk belangrijke taak .

Overigens, vrijwilligers worden gaarne uitgenodigd zich te melden! 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.