Boek paasvuren rondom Holten

HOLTEN – Een vurige strijd tussen trots en traditie. Vrijdag 11 maart wordt dit bijzondere boek over de paasvuren rondom Holten gepresenteerd.

Een oude traditie nog altijd springlevend.
Vijftig jaar paasvurenstrijd heeft Arjan Hakkert van de de paasvuurcommissie in 2014, bij het vijftig jarig bestaan van de paasvuurkeuringen, op het idee gebracht om deze bijzondere traditie vast te leggen in een boek. Vervolgens is Teun Deijk bereid gevonden om verhalen te verzamelen, te schrijven en te bundelen tot een boek voor jong en oud in de regio. Het boek begint in de jaren twintig van de vorige eeuw tot 2015. De verhalen gaan over paasvuren van vroeger en nu in Holten en Rijssen (Lichtenberg), over de strijd om het grootste paasvuur, maar ook verschillende achtergrondverhalen, kleinschaligheid, wereldrecords etc. komen aan bod. Het zal zeker niet compleet zijn, maar geeft een goed beeld van het paasvuurvirus in deze regio. Aangezien de paasvuurcommissie ook het paasvuur in Bathmen heeft gejureerd, zijn ook een aantal Bathmense verhalen opgetekend in dit unieke boek. Het geheel wordt aangevuld met prachtige oude en nieuwe, bijzondere foto’s.

Totstandkoming.
Samen met verschillende betrokkenen is het boek over de paasvuren tot stand gekomen. Als eerste natuurlijk de inzet en kennis van Teun Deijk als schrijver, maar ook Arjan Hakkert als eindredacteur en André Heetkamp van Reclamemakers als ontwerper van het boek hebben een grote rol gespeeld. Het financiële plaatje is haalbaar gemaakt door de medewerking van meerdere sponsoren die we daarvoor erkentelijk zijn.

Verkoop.
Vrijdag 11 maart wordt het boek officieel gepresenteerd in de Oudheidkamer Hoolt’n en overhandigd aan burgemeester Hofland, waarna het boek vanaf zaterdag 12 maart voor slechts € 12,50 te koop is bij verschillende punten. In het dorp Holten is het boek verkrijgbaar bij Tourist Info Kulturhus Holten en bij Boekhandel Heusinkveld. In de buurtschappen rondom Holten (Lichtenberg, Beuseberg, Holterbroek, Dijkerhoek en Espelo) zijn de boeken te koop via de bekende lokale boakebouwers. In Rijssen is het boek aan te schaffen bij Tourist Info The Read Shop en bij de schrijver Teun Deijk.

Reacties zijn gesloten.