Boake Espelo

HOLTEN/ESPELO – Het is bijna zover,nog even worden alle zeilen bij gezet om een zo groot mogelijk paasvuur te bouwen in Espelo.

Vandaag zal er ook weer rond 8.00 uur gestart met de laatste loodjes zodat het paasvuur klaar is wanneer om 15.15 uur de jury komt meten.

Ruim 4 maanden is er hout verzameld. Dit hout gaat tak voor tak, met de hand, via een steigerconstructie omhoog het paasvuur op. Bovenop het paasvuur staan de meest ervaren jongens die de takken op de juiste wijze neergooien zodat de bult stabiel blijft en niet omvalt.
Op goede vrijdag is er een drone aanwezig die beelden maakt van de bouw van het paasvuur. In de bijlage vindt u beelden die deze drone enkele dagen geleden heeft gemaakt op een moment dat er niet gebouwd werd.

Al 50 jaar strijdt Espelo om de titel grootste paasvuur van Holten. De winnaar van deze competitie bouwt officieus ook het grootste paasvuur van Nederland. Al vanaf november wordt er alweer gewerkt aan het paasvuur.

Dit jaar zal het paasvuur op een andere locatie gehouden worden dan in de afgelopen jaren. Namelijk Okkenbroekseweg 6, 7451KR Holten. Daarnaast zal met ingang van dit jaar het paasvuur een uur eerder aangestoken worden, namelijk om 20.00 uur.

Paasvuur Espelo is het bekendste paasvuur van Nederland. Dit paasvuur heeft dan ook door de jaren heen al meerdere prijzen in de wacht gesleept. Jaarlijks wordt er in Espelo één van de grootste paasvuren van Nederland gebouwd. Dit paasvuur trekt dan ook ieder jaar duizenden bezoekers, vanuit heel het land. Bovendien heeft het paasvuur een vermelding in het “Guinness Book of Records”, in 2012 werd het grootste paasvuur ter wereld gebouwd. De bouwers maakten toen een paasvuur met een hoogte van maar liefst 45,98 meter. Hiermee werd het 25 jaar oude wereldrecord van 27,87 meter ruimschoots overtroffen.

Reacties zijn gesloten.