Beleef de Oad bij Oudheidkamer Hoolt’n

0

HOLTEN – In september 2013 ging Oad in Holten, een van Nederlands grootste reisorganisaties, failliet. In het hoofdkantoor van de reisorganisatie bevond zich onder meer het zogenaamde Oad museum: een collectie met authentieke brochures, kleding, modelbussen, etc. wat door de jaren heen door (oud) medewerkers verzameld is. Na de ondergang van Oad was lange tijd onduidelijk wat er met het museum zou gebeuren, wat tot grote onzekerheid bij zowel oud- medewerkers als Holtenaren leidde.

Gelukkig kwam er eind februari 2014 een einde aan deze onzekerheid. De gemeente Rijssen-Holten, de heer Ter Haar (oud directeur Oad), de curator en de Oudheidkamer Hoolt’n zijn tot een akkoord gekomen voor het behouden én tentoonstellen van het Oad museum. Daarom wordt op vrijdag 4 april de expositie Oad geopend bij de Oudheidkamer Hoolt’n, aanvang 14.00 uur. De expositie gaat over de periode van 1920 tot 1976 en behandelt het ontstaan van de drie afzonderlijke busondernemingen in de regio, die uiteindelijk in 1942 fuseren tot de Oad (Overijsselse Autobus Dienst).

Unieke items te zien
Op grote panelen (met heel veel oude foto’s) wordt het wel en wee van het ontstaan, de veranderingen en de groei van de Oad getoond. Jan Beumer, voorzitter Oudheidkamer Hoolt’n: “De geschiedenis van de Oad wordt levend. Naast de vele oude foto’s is er veel materiaal te zien dat afkomstig is uit het voormalige Oad museum van het hoofdkantoor in Holten. Van kniptangen tot buskaartjes, van petten tot uniformen van de conductrices: allemaal unieke items die met liefde bewaard en verzameld zijn”.

Dit mag u niet missen!
Voor iedereen die van bussen houdt, voor iedereen die ooit met de Oad gereisd heeft, voor iedereen die de geschiedenis van zo’n grote reisorganisatie niet kan vergeten én voor iedereen die iets volstrekt unieks wil zien: kom vanaf 4 april een bezoek brengen aan de Oudheidkamer Hoolt’n en beleef de Oad! De expositie Oad is bij de Oudheidkamer Hoolt’n te zien vanaf 4 april. De openingstijden van de expositie zijn van dinsdag tot en met zaterdag van 13.30 tot 16.00 uur.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.