Banken Wereldtijdpad gerepareerd

HOLTEN – De wegwijsbanken van het Wereldtijdpad in Rijssen-Holten zijn hersteld. Vandalen hebben ruim twee maanden geleden het folie van enkele banken getrokken.  Op dit folie was een kaart van de omgeving gedrukt.

Niet alle banken waren beschadigd, maar toch heeft Floor Looy van StichtingWereldtijdpad besloten alle negen banken onder handen te nemen. " De kaart is nu onder hoge druk op een aluminiumplaat gedrukt en dat is van iets andere kwaliteit dan het folie."

Overigens is de kaart van de omgeving nu alleen op de rugleuning afgedrukt en niet op de gehele bank, zoals bij het originele ontwerp. Looy: "De rest van de bank is geverfd. Dus als bijvoorbeeld skateboarders over de bank gaan, is dat sneller te herstellen. Ik vind dit een robuustere uitvoering en hiermee ga ik met vertrouwen de toekomst in. Al is dit nooit volledig ‘hufterproof’. Alles kan kapot."

De reparatieklus heeft de stichting ongeveer vijfduizend euro gekost. "Ik kan wel schuiven in het budget, maar dit betekent dat andere dingen niet door kunnen gaan. Dat kan bijvoorbeeld gaan om een informatiebord meer of minder. Maar de kern van het Wereldtijdpad komt absoluut niet in gevaar. Momenteel is 32 kilometer wandelpad klaar, dus we hebben nog een kleine 20 kilometer te gaan."

Het Wereldtijdpad wordt op vrijdag 16 oktober officieel geopend bij het gemeentehuis in Rijssen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer