Avondje wielertheater met Gert Jakobs & Laurens Jan Stam

Voorstelling met oud-wielrenner in Holtens Kulturhus in fietsmaand

1

Vrijdag 23 juni is er een speciale wieleravond in het Kulturhus in Holten. In het kader van de fietsmaand in Holten en aan de vooravond van de Tour de France zullen die avond oud-wielrenner Gert Jakobs en Laurens Jan Stam op het podium staan. Stam zal de oud-sportman en rasverteller deze avond aan de tand voelen over zijn loopbaan, het zwarte gat, het huidige wielrennen en nog vele andere zaken.

De verhalen van Jakobs zullen afgewisseld worden met liedjes die door multi-muzikant Bert Reijlink ten gehore gebracht zullen worden. Het idee voor deze avond kwam van Stam nadat hij met Jakobs een prestentatie deed voor Triathlon Holten. “Dat beviel ons beiden erg goed en we kregen veel reacties, dat ik toen dacht ‘daar moeten we iets mee doen’”, vertelt Stam. “Toen heb ik tijdens het sporten een soort verhaallijn bedacht waarin deze avond gegoten kan worden en Bert Reijlink gevraagd voor muzikale ondersteuning, zodat de avond zich onderscheidt van de lezingen die Gert ook vaak geeft.” Onderwerpen die aan de orde zullen komen zijn onder andere de pieken en dalen in de carriere van Gert, doping, de angst om te vallen, wat is het geheim van dalen en waarom hebben wielrenners vaak nog een oorring.

“Als wielerliefhebber kijk ik sinds de jaren 80 al naar deze sport en heb dan vaak allemaal vragen en dat zullen anderen thuis ook hebben. Nou die vragen ga ik deze avond stellen en Gert kan met zijn mooie manier van vertellen hier op amusante wijze antwoorden op geven. En uiteraard blijft Gert na afloop ook nog even om vragen van mensen te beantwoorden tijdens de borrel bij Tastoe”, vertelt Stam enthousiast. De avond wordt mede mogelijk gemaakt door Toerisme Rijssen-Holten en Tastoe. “Deze partijen hebben beide meegedacht en daardoor was het mogelijk deze avond te kunnen organiseren voor een betaalbare prijs”, besluit Stam. Kaarten voor de avond kosten 12,50 euro en zijn VANAF 1 MEI te krijgen via de website van het Kulturhus (www.kulturhusholten.nl). De avond start om 20.30 uur.

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!
1 reactie
  1. Marieke Hegeman
    Marieke Hegeman zegt

    Jannie Lohuis leuk voor pa

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer