Amazing naar korenfestival in Ulft

0

HOLTEN – Op zaterdag 16 februari is het koor Amazing één van de 26 koren die deelneemt aan het regionale korenfestival ‘ter lering en vermaak’ in de Dru Cultuurfabriek in Ulft.

In het fraai omgebouwde voormalige DRU-fabriekscomplex zijn daar de gehele dag optredens van grote koren en kleinere zanggroepen. Het is geen wedstrijd maar er komt wel een juryrapport.

Om 10.00 uur starten alle koren gezamenlijk met een spannende inzingworkshop om de stembanden los te maken. Daarna zijn er telkens optredens van 20 minuten. Amazing treedt op om 12.00 uur en heeft daarvoor een speciaal en aantrekkelijk programma gemaakt. Naast A Capelle nummers zingen Amazing ook nummers begeleid op de piano door dirigent Tom Grondman. Er is speciaal een choreografie gemaakt waardoor het niet alleen leuk is om te horen maar ook om naar te kijken. “We vinden het spannend om ons optreden eens te laten beoordelen door een vakkundige jury”, zegt Jacques Heijders, voorzitter van Amazing. “We gaan niet voor de competitie maar we denken dat we beter kunnen worden door ons optreden eens te laten beoordelen. Daarnaast is het natuurlijk inspirerend om al die andere koren te zien en te horen. Daar krijgen we zelf als koor ook weer nieuwe ideeën door”.

De afgelopen weken heeft Amazing telkens de tweede helft van de vaste repetitieavond op maandag gebruikt om te werken aan het programma. Het is dus echt wel een test voor het eigen kunnen.

Naast de voortdurende optredens zijn er voor de deelnemers ook workshops op het gebied van improvisatie en interpretatie. De dag wordt, na een gezamenlijk stamppotbuffet afgesloten met een optreden van June Caravel en Pitch Control.

Bezoekers zijn uiteraard van harte welkom. De kaarten kosten € 10,00 voor een dagkaart, € 15,00 voor een dag- en avondkaart en voor kinderen onder 12 jaar € 5,00 per persoon (kinderen onder 4 jaar gratis). Bezoekers kunnen zich vooraf bij [email protected] melden, maar uiteraard zijn de dag zelf ook kaarten verkrijgbaar bij de Dru Cultuurfabriek.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer