Aanzienlijke vuurwerkschade tijdens oudejaarsnacht

1

HOLTEN – De oudejaarsnacht is rustig en sfeervol verlopen.  Er hebben zich nagenoeg geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Er is wel schade aangericht: Er werden 127  borden  vernield, schade aan 58 speeltoestellen, 8 prullenbakken, de infozuil aan de Maatgraven en vernielingen bij de Nieuwenhuisstraat.  De totale schade bedraagt  ca.  26.700 euro.

Burgemeester Arco Hofland: “De oudejaarsnacht was over het algemeen bijzonder gezellig. Natuurlijk waren er ook weer de carbidschieters en de buurten waar de vuurkorven sfeerverhogend werkte. Ik ben daarom geschrokken dat er ondanks de gezellige sfeer heel wat vernielingen zijn aangericht. Wij hebben de indruk dat nagenoeg alle vernielingen zijn ontstaan door het afsteken van illegaal vuurwerk. En dat is niet alleen een onnodige schadepost voor de hele gemeente, maar kan ook nog eens tot gevaarlijke (persoonlijke) situaties leiden.”

De vuurwerkschade laat een oplopende lijn zien: .

  • 2009/2010: € 15.500
  • 2010/2011: €  13.000
  • 2011/2012: €  7.500
  • 2012/2013: € 18.000
  • 2013/2014: € 26.700

Burgemeester Hofland: “Wij zien de laatste jaren een duidelijke stijging. Bij de evaluatie gaan we ons beraden met welke maatregelen we  deze tendens kunnen doorbreken.”

Gemeente en  politie maar ook beveiligingsbedrijf Trigion en de Burgerwacht  zijn die dagen extra alert geweest op illegaal vuurwerk.  Trigion heeft een extra controle uitgevoerd op het sluiten van ramen en brievenbussen bij scholen. Ook daarmee is mogelijk heel wat schade voorkomen.

De boa’s (buitengewoon opsporings ambtenaren) zijn op pad geweest en hebben controle uitgevoerd op carbidschieten en vuurkorven op het wegdek.  Deze activiteiten zijn over het algemeen  in ontspannen en plezierige sfeer verlopen.  

In de centra hebben de vuurwerkvrije zones er voor gezorgd dat inwoners en bezoekers gezellig  konden winkelen. Daar hebben zich geen incidenten voorgedaan.

Rondom de feestdagen was er een centraal landelijk meldpunt in de lucht. Daarop zijn landelijk 88.000 meldingen binnengekomen over overlast van vuurwerk. 80 kwamen uit Holten, 190 uit Rijssen.

1 reactie
  1. Hilda zegt

    Is er nu geen enkel raadslid in Holten dat om een nadere specificatie vraagt: hoe groot was de schade in Rijssen
    en hoe groot n Holten. Nee natuurlijk niet. zij gaan alleen voor het pluche en de vergoeding!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer