9e ONK Supermoto Holten

0

HOLTEN – Ook dit jaar zal het industrieterrein Vletgaarsmaten weer het decor vormen voor de jaarlijkse Internationale Supermoto wedstrijd van motor-en automobielclub “de Holterberg”.

Op zondag 19 augustus a.s. is het weer zover dat de coureurs naar Holten komen om op het mooie circuit Vletgaarsmaten de strijdt aan te gaan om de punten. Aan de start komen de klassen Jeugd, Nationaal, Euro-Nationaal, Inters en een Belgian Cup wedstrijd.

Er wordt een flink aantal deelnemers aan de start verwacht temeer omdat er bij de wedstrijd in Holten een aparte Belgische klasse van start zal gaan, de zogenaamde Belgian Cup. Supermoto is een spectaculaire tak van motorsport en heeft dan ook een vaste plek op de MAC-agenda gevonden. Bij Supermoto bestaat het circuit uit plm. 80% verhard, in dit geval dus asfalt en plm. 20% onverhard.

Het circuit op het industrieterrein “Vletgaarsmaten” heeft dit jaar een kleine wijziging ondergaan ten opzichte van vorig jaar en wel in het gedeelte ‘onverhard’ . Vorig jaar ging het hier vanwege de overvloedige regenval bijna mis, er was toen haast geen doorkomen meer aan. Nu is een gedeelte van het ‘onverhard’ in ontwikkeling en van een betonnen verharding voorzien, het gedeelte ‘onverhard’ is hierdoor iets korter geworden. Ook nu zijn in dit gedeelte weer een tweetal springbulten aangebracht welke door het publiek goed te overzien zullen zijn.

Natuurlijk vergt het houden van zo’n  evenement op een industrieterrein nogal wat voor voorbereiding, de snelheden liggen immers behoorlijk hoog en dus moeten er de nodige veiligheids maatregelen getroffen worden. Vele dranghekken, bouwhekken, strobalen en luchtbalgen moeten geplaatst worden en verder allerlei andere bezigheden. Gelukkig kan de organisatie terug vallen op een ploeg vrijwilligers waar men ‘u ‘tegen zegt.

De trainingen beginnen om 9.00 uur en de eerste wedstrijd gaat om 12.30. De toegang bedraagt  € 5.00 (jeugd t/m 14 jaar € 2,50, kinderen t/m 8 jaar gratis).

Het circuit “Vletgaarsmaten” is gemakkelijk te bereiken. Komend vanaf de snelweg A1 via afslag 26 de N332 op richting Holten, daarna pijlen CIRCUIT volgen.

Voor info: Ep Krikkink, tel. 0572-321230 of

                  Wim Slijkhuis, tel. 0548-363240

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer