Tekstpanelen over oorlog in Holten

0

HOLTEN – Burgemeester Arco Hofland heeft tijdens de Hoolter Museumdag op woensdagmiddag 8 augustus, de tekstpanelen in Oudheidkamer Hoolt’n onthuld.

Bij de oriëntatie voor de herinrichting van de oudheidkamer aan de Dorpsstraat in Holten, stuitte het bestuur in Ommen op panelen met daarop een korte historie van de kastelen daar in de buurt.

“Dat zou best ook wel leuk zijn voor Holten”, geeft voorzitter Jan Beumer van Stichting Oudheidkamer Hoolt’n aan. “En dan met teksten over Holten en wat er in Holten is gebeurd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het arbeidskamp in Holten, de V1’s zoals die werden afgeschoten op de Holterberg, de bevrijdingsroute van de Canadezen in Holten, de oorlogskranten en over de Canadese begraafplaats.”

“De geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog heeft altijd veel impact op Holten gehad. Het is mooi dat dit nu een hedendaagse manier is vastgelegd”, zei burgemeester Arco Hofland. “Het is mooi dat dit niet alleen bedoeld is voor de Holtenaren, maar ook voor de toeristen die hier langskomen. Want de boodschap van de oorlog en waar we bij stil moeten staan, klinkt door. En het is belangrijk dat iedereen daar kennis van neemt.” (bron west twente)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer