69e MAC – Voorjaarsrit met alle toppers aan de start

0

HOLTEN – Voor de op zaterdag 7 maart a.s. te houden 69e MAC – Voorjaarsrit bestaat van deelnemers zijde inmiddels al flinke belangstelling. De organisator van deze endurorit, Motor – en Automobielclub “de Holterberg”, heeft al ruim 150 inschrijvingen binnen en men verwacht dat dit aantal nog behoorlijk zal toenemen, met name door de ééndaglicentiehouders  die op de wedstrijddag zelf nog kunnen inschrijven.

Onder de inschrijvers treffen we alle Nederlandse “enduro – toppers”, de rit telt mee voor het Open Nederlands Kampioenschap Enduro 2015.   

Het betreft in deze de tweede wedstrijd van het seizoen, twee weken geleden vond de seizoen opening plaats in Veldhoven, een wedstrijd die vanwege de ‘nattigheid’ door de deelnemers als bijzonder zwaar werd ervaren. Hopelijk doet de naam van deze enduro, MAC-Voorjaarsarit,  haar naam eer aan en kan er gereden worden onder wat aangenamer weersomstandigheden. Maar dat heeft de organisatie natuurlijk ook niet in de hand, wel heeft men alles in het werk gesteld om de deelnemers een zo aantrekkelijk mogelijke route, met afwisselende proeven, voor te schotelen.

De route van de 69e editie van de MAC-Voorjaarsrit heeft een lengte van ongeveer 70 kilometer, zowel de inters als de nationale deelnemers rijden drie ronden, de daglicentie deelnemers rijden twee ronden   
In de route zijn drie zogenaamde crossproeven opgenomen, welke vrij toegankelijk zijn voor publiek. Deze proeven zijn uitgezet op geheel afgezette delen van het parcours en hier worden de tijden van de rijders opgenomen. De tijden van alle proeven bij elkaar opgeteld bepaalt de klassering van de deelnemers in de verschillende klassen.  
Proef I is op en om het bekende motorcrosscircuit “de Zuurberg”en zal als vanouds weer bestaan uit twee ronden en heeft zodoende een lengte van ongeveer 8 kilometer.
Proef 2 is ook dit jaar weer op “de Borkeld”, met start en finish aan de Landmansweg en de lengte bedraagt ongeveer 8 kilometer.
Proef 3 is dit jaar vanwege de te natte omstandigheden niet op het industrieterrein  “Vletgaarsmaten”, maar op het MAC-trainingscircuit “de Imhof” aan de Imhofsweg. De lengte van deze proef bedraagt ongeveer 3 km.
De start en finish vinden plaats bij clubgebouw ’t Stuurhuus, Beusebergerweg 37 te Holten, gestart wordt er vanaf 8.30 uur en zo rond 15.30 zal de laatste deelnemer aan de finish zijn.   

Onder de deelnemers treffen we ook diverse leden van de organiserende vereniging MAC “de Holterberg”, enkelen van hen moeten zelfs in staat worden geacht om mee te strijden voor een top drie klassering in hun klasse. Mannen als Ismo ten Velde, Bjorn Sloot en Allan Davids  zijn zeker van dit kaliber. Maar ook de andere deelnemende clubleden kunnen zomaar voor een verassing zorgen in hun klasse. Al met al belooft het een spannende strijd te worden. Voor de laatste informatie, deelnemerslijst en precieze plaats en doorkomsttijden van de proeven kan men terecht op de MAC-site: http://www.macdeholterberg.nl
 
Voor off roadrijders bestaat er ook weer de mogelijkheid om de route éénmaal te rijden en wel direct nadat de laatste wedstrijdrijder is vertrokken voor zijn laatste ronde, dit zal om plm. 14.30 uur zijn.
Inschrijven en keuring  ter plekke tussen 13.00 en 14.00 uur op de startplaats bij het MAC-clubgebouw ’t Stuurhuus, het inschrijfgeld bedraagt € 15,00. De motoren moeten voldoen aan het off roadreglement en de deelnemers moeten in het bezit zijn van een KNMV licentie, deze is eventueel ter plekke te verkrijgen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.