67e MAC – Voorjaarsrit met alle toppers aan de start

1

HOLTEN – Voor de op zaterdag 2 maart a.s. te houden 67e MAC – Voorjaarsrit bestaat van deelnemers zijde inmiddels al flinke belangstelling.

De organisator van deze endurorit, Motor – en Automobielclub “de Holterberg”, heeft al ruim 180 inschrijvingen binnen en men verwacht dat dit aantal nog behoorlijk zal toenemen, met name door de ééndaglicentiehouders  die op de wedstrijddag zelf nog kunnen inschrijven.

Onder de inschrijvers treffen we alle Nederlandse “enduro – toppers”, de rit telt mee voor het Open Nederlands Kampioenschap Enduro 2013.

Na de onder zeer winterse omstandigheden verreden eerste wedstrijd van het nieuwe enduro-seizoen 2013 te Enter, kijken vel deelnemers ongetwijfeld uit naar de wedstrijd te Holten. Hopelijk doet de naam van deze enduro, MAC-Voorjaarsarit, dan haar naam eer aan en kan er gereden worden onder wat aangenamer weersomstandigheden. Maar dat heeft de organisatie natuurlijk ook niet in de hand, wel heeft men alles in het werk gesteld om de deelnemers een zo aantrekkelijk mogelijke route, met afwisselende proeven, voor te schotelen.

De route van de 67e editie van de MAC-Voorjaarsrit heeft een lengte van ongeveer 70 kilometer, de inters rijden vier ronden en de nationale deelnemers drie.  

In de route zijn drie zogenaamde crossproeven opgenomen, welke vrij toegankelijk zijn voor publiek. Deze proeven zijn uitgezet op geheel afgezette delen van het parcours en hier worden de tijden van de rijders opgenomen. De tijden van alle proeven bij elkaar opgeteld bepaalt de klassering van de deelnemers in de verschillende klassen.

Proef I is op en om het bekende motorcrosscircuit “de Zuurberg”en zal als vanouds weer bestaan uit twee ronden en heeft zodoende een lengte van ongeveer 8 kilometer.

Proef 2 is dit jaar niet op de bekende plek in de buurtschap “Helhuizen”, maar is geheel nieuw uitgezet op “de Borkeld”, de lengte bedraagt ongeveer 6 kilometer.

Proef 3 is ook dit jaar weer op het industrieterrein  “Vletgaarsmaten”, berucht vanwege de vaak modderige omstandigheden, de lengte van deze proef is ongeveer 6 kilometer.

De start en finish vinden plaats bij clubgebouw ’t Stuurhuus, Beusebergerweg 37 te Holten, gestart wordt er vanaf 8.30 uur en zo rond 15.30 zal de laatste deelnemer aan de finish zijn.  

Onder de deelnemers treffen we ook een flink aantal leden van de organiserende vereniging MAC “de Holterberg”, enkelen van hen moeten zelfs in staat worden geacht om mee te strijden voor een top drie klassering in hun klasse. Mannen als Ismo ten Velde, Erik en Allan Davids en Rendo Boersma zijn zeker van dit kaliber.

Maar ook de andere deelnemende clubleden kunnen zomaar voor een verassing zorgen in hun klasse.

Al met al belooft het een spannende strijd te worden.

Voor de laatste informatie, deelnemerslijst en precieze plaats en doorkomsttijden van de proeven kan men terecht op de MAC-site: http://www.macdeholterberg.nl

Voor off roadrijders bestaat er ook weer de mogelijkheid om de route éénmaal te rijden en wel direct nadat de laatste wedstrijdrijder is vertrokken voor zijn laatste ronde, dit zal om plm. 14.30 uur zijn.

Inschrijven en keuring  ter plekke tussen 13.00 en 14.00 uur op de startplaats bij het MAC-clubgebouw ’t Stuurhuus, het inschrijfgeld bedraagt € 15,00. De motoren moeten voldoen aan het off roadreglement en de deelnemers moeten in het bezit zijn van een KNMV licentie, deze is eventueel ter plekke te verkrijgen.

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!
1 reactie
  1. Jan Scheperman zegt

    Vandaag foto’s gemaakt van dit prachtige evenement van MAC de Holterberg. Foto’s te zien via http://janscheperman.jalbum.net/

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer