voor Holten, door Holten

36ste Zwemvierdaagse

0

HOLTEN – In zwembad Twenhaarsveld werd in augustus 1976 voor de eerste maal een zwemvierdaagse gehouden. En omdat er sindsdien geen jaar voorbij is gegaan zonder zwemvierdaagse, betekent dit dat deze dit jaar voor de 36ste maal wordt gehouden: van maandag 23 tot en met vrijdag 27 mei. Dagelijks kan gestart worden tussen 18.00 en 19.30 uur.

De zwemvierdaagse is een evenement voor alle leeftijden en voor het gehele gezin. In voorgaande jaren varieerden de deelnemers in leeftijd van 5 tot vér boven de 70 jaar. Op vier van de vijf beschikbare avonden moet steeds een afstand gezwommen worden van 500 meter, dat zijn twintig baantjes. Deelnemers van 10 jaar en jonger en van 60 jaar en ouder mogen volstaan met 250 meter per avond, dus tien baantjes.

Voor de oudere deelnemers (vijftigplussers) bestaat de mogelijkheid om in overleg met het badpersoneel hun baantjes op een ander tijdstip op dezelfde dagen te trekken, dus bijvoorbeeld ’s morgens vroeg. Men heeft dan de gelegenheid om in alle rust de vereiste afstand te zwemmen.

De zwemvierdaagse is geen wedstrijd tegen de klok of tegen andere deelnemers. Zwemvaardigheid is echter wel vereist. Iedereen bepaalt zijn eigen tempo en tussentijds rusten is toegestaan, mits men het water niet verlaat. Ieder baantje telt mee

Onderdeel van de Nationale Zwemvierdaagse is het sponsorzwemmen voor het Ronald McDonald Kinderfonds met als thema ‘Ieder baantje telt mee’. Kinderen en volwassenen worden aangespoord om zich te laten sponsoren door vrienden, familie en kennissen. De opbrengst gaat naar de ontwikkeling, bouw en instandhouding van Ronald McDonald Huizen in Nederland.  

De deelnamekosten in de voorverkoop zijn € 5,00 per persoon. Op de maandag na 16.00 uur en de dinsdag tijdens de zwemvierdaagse zijn de inschrijfkosten € 6,00 per persoon. In dit bedrag zijn begrepen de toegang tot het zwembad op alle vierdaagse avonden en de originele zwemvierdaagse medaille. Wil je wel meedoen maar hoef je geen medaille dan krijg je een korting van één euro. Aanmelding is mogelijk vanaf heden bij de kassa van het zwembad.  

Ook dit jaar is er weer een baan speciaal voor triatleten gereserveerd, zodat deze sporters ongehinderd hun baantjes op een hoger tempo kunnen trekken en zo het nuttige met het aangename kunnen verenigen.

Attracties
Op donderdag- en vrijdagavond zijn op het zwembadterrein verrassende attracties aanwezig die zeker de moeite van een bezoek waard zijn, o.a. een zgn. inloop ballon.

Toeschouwers hebben alle avonden gratis toegang. Tijdens de zwemvierdaagse is het zwembad vanaf 17.30 uur voor recreatief zwemmen gesloten.

WAARDEER JE DIT ARTIKEL?

Deel dit artikel dan met je vrienden!
Wanneer je actief deelt zul je dit bericht minder vaak zien!
close-link