35e Zwemvierdaagse groot succes

0

HOLTEN – Afgelopen week werd in het zwembad Twenhaarsveld voor de 35ste keer de nationale zwemvierdaagse georganiseerd.

Ruim 300 deelnemers genoten van de lekkere temperatuur van het zwemwater en de buitenlucht. De uren voorafgaand aan het evenement was het nog bewolkt, maar met de start brak ook de zon door.

Het evenement werd geopend door Lianne Booijink, manager van het Ronald Mc Donald Huis in Zwolle. Na een korte toespraak loste zij het startschot en drie (Annemarie Hilberink, Frieda Hofman en Marjan Lansink) van de vier moeders die in het verleden zelf ook gebruik hebben gemaakt van de Mc Donaldhuizen doken als eerste deelnemers het water in. Daarna volgenden de andere deelnemers.
Van jong tot oud, van gelegenheids zwemmer tot getrainde triatleet deed mee. Op vier van de vijf beschikbare avonden moet steeds een afstand gezwommen worden van 500 meter, dat zijn twintig baantjes. Deelnemers van 10 jaar en jonger en van 60 jaar en ouder mogen volstaan met 250 meter per avond, dus tien baantjes.

Alle avonden was een kraampje van het Ronald Mc Donald Kinderfonds aanwezig, waar sponsorkaarten konden worden ingeleverd, gegrabbeld werd in de grabbelton en nummertjes getrokken konden worden voor leuke prijzen, die belangeloos ter beschikking waren gesteld door de Holtense middenstand. Aan het eind van de vierdaagse bleek de opbrengst ruim € 850,–! Dit bedrag gaat naar de ontwikkeling, bouw en instandhouding van de Ronald McDonald Huizen in Nederland.

Donderdag- en vrijdagavond waren er diverse attracties, zoals een rodeo stier, een stormbaan, bungee running, ponny rijden, enz. Alle attracties waren gratis en werden druk gebruikt. Op donderdagavond was ook nog een inloopballon, die echter door een stevige bries aan het begin van de avond alleen maar van buiten bekeken kon worden en helaas niet van binnen. Om een uur of acht ging de wind liggen en werd een heteluchtballon vaarklaar gemaakt, waarmee even later enkele gasten het luchtruim kozen.

Vrijdagavond werd het evenement afgesloten met muziek, een hapje en een drankje.

De organiseerde Zwem- en Poloclub Twenhaarsveld kan terug zien op een zeer geslaagde zwemvierdaagse, die mede door de inzet van vele vrijwilligers en dankzij sponsoren vlekkeloos is verlopen. De 35 ste zwemvierdaagse was een waar zwemfeest!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.