1e editie ketenvoetbaltoernooi voor jongeren

HOLTEN – Woensdagavond 27 mei vond de eerste editie plaats van het Ketenvoetbaltoernooi voor jongeren. Het jongerenwerk van ViaVie Welzijn en het Straathoekwerk Rijssen-Holten organiseerden op het sportpark van Blauw-wit ’66 dit toernooi, om vanuit het jongerenwerk ook eens aandacht te besteden aan jongeren die actief zijn in de vele keten in Holten en omstreken. In de aanloop naar het toernooi druppelden er wat opgaven binnen, maar op het laatst ook een paar afzeggingen. Uiteindelijk ging daarom de strijd om de 1e plek tussen 2 keten. In eerste instantie natuurlijk jammer dat er maar zo weinig deelnemende teams waren, maar aan de andere kant waren de teams fanatiek en werd er een mooie fundering gelegd voor een volgende editie.

Om de avond wat extra kleur te geven koos de organisatie ervoor om een aantal voetbalvarianten in te brengen en er een uitdagingstoernooi van te maken tussen de 2 keten.

• Challenge 1: “Ons team verslaat jullie team met 4 man tegen 7 van jullie”. Lukt dat dan krijgt het uitdagende team 6 punten. Lukt het niet dan gaan ze naar de tegenpartij.
• Challenge 2: Penalty’s schieten; 5 nemen, 1 punt per doelpunt.
• Challenge 3: Latje trap: Voorspellen hoe vaak de lat geraakt wordt in 7 beurten. Iedere keer raak leverde een punt op, was de voorspelling ook goed dan kreeg je 6 bonus punten
• Challenge 4: “Kies de 3 besten van je team, zonder dat je weet wat er daarna volgt”. De enige boodschap is dat het tactisch moet zijn. Vervolgens werd er 4 tegen 4 gespeeld.
• Challenge 5: Grand Finale. Sta je nu achter in punten totaal dan kun je gelijk komen door de finale van 2 helften van 10 min te winnen. Is dat het geval, maken we ons op voor de penalty shoot-out. Sta je al voor in punten dan is een gelijkspel genoeg.
Op deze manier had de avond toch het karakter van een finale avond.
Na de vierde Challenge stond het gelijk in punten, dus was het voor beide keten erop of eronder. Als extra spelvariant kon ieder team zijn eigen voorspelling maken. Verloor je de wedstrijd maar was je voorspelling van de eindstand goed dan had je alsnog gewonnen. Team van keet ’t Skoapie won de wedstrijd met 5-0, en keet VV Vergeten had voorspeld 5…….1. Dus won keet ’t Skoapie de eerste editie van het Ketenvoetbaltoernooi.

Wintereditie
Een 2e editie van het toernooi komt er eind november dit jaar nog in de variant zaalvoetbal, zo hebben we dan een winter en een zomereditie. Datum en locatie zijn nog niet bekend, maar 1 ding is zeker; keet ’t Skoapie verdedigd daar de titel.

Reacties zijn gesloten.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer