1e editie E-Mixtoernooi V.V. Holten en Blauw-Wit

HOLTEN – Op zaterdag 21 januari is er voor het eerst in de historie een pupillentoernooi georganiseerd waarbij de spelers van V.V. Holten en Blauw-Wit geheel door elkaar worden gemixt.

Het idee kwam van de Jeugdcommissies van de beide verenigingen nadat een aantal jaren geleden voor het laatst de ‘Sport- en Spelmorgen’ werd georganiseerd door Blauw-Wit. Hiervoor in de plaats werd geopperd een toernooi te organiseren voor de E-pupillen van beide clubs. Het idee hierachter is om de E-jeugd, gezien het feit dat er weinig oefenwedstrijden voor de voorjaarscompetitie kunnen worden gespeeld, toch meer voetbalgerichte activiteiten te laten doen in deze korte winterstop. 

De eerste opzet van het toernooi in 2010, de E-pupillen van V.V. Holten en Blauw-Wit tegen elkaar, verliep goed maar er was een te groot krachtsverschil in de meeste wedstrijden. Zodoende is er het E-Mixtoernooi in het leven geroepen, met als organiserende club V.V. Holten. Alle E-spelers worden in gelijkwaardige teams ingedeeld met dit jaar teamnamen als FC Barcelona, Manchester United, AC Milaan etc. Ook de leiders van de E-jeugd werden willekeurig bij een team geplaatst. Uiteindelijk zijn de spelers van Celtic kampioen geworden en mochten ze na afloop samen smullen van een heerlijke slagroomtaart. De reacties van vele toeschouwers, leiders en spelertjes waren zeer positief over deze 1e editie en dus zal het toernooi ook de komende jaren herhaald worden. Volgend jaar is het de beurt aan Blauw-Wit.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer