Boeren ontvangen college op stage

HOLTEN – Ondernemers, en zeker boeren zijn dagelijks bezig om hun bedrijf op hun manier te laten floreren. Vaak krijgen ze als ondernemer te maken met overheden en maatschappelijke organisaties. Om de plaatselijke overheid ook kennis te laten maken met het boerenbedrijf organiseert LTO Noord afd West Twente een stagedag voor het college van Burgemeester en Wethouders en een aantal ambtenaren van de gemeente Rijssen-Holten bij een aantal boeren op het bedrijf.
Het is de bedoeling dat elk lid van het college een middag meeloopt op een bedrijf en zo nader kennis maakt met het werk van de boer. Een dergelijke stage geeft de mogelijkheid in de praktijk te zien wat het betekent om als agrariërs de kost te verdienen
Belangrijk om te zien en is dat dat veel meer betekent dan alleen het uitvoerende werk in de stal en daarbuiten. Ook de gehele administratie en het bijhouden van kennis op velerlei gebied vraagt veel tijd en energie. Een dergelijke stage geeft ook de mogelijkheid te horen van de boeren zelf hoe zij bezig zijn met de toekomst van hun bedrijf. Met welke ontwikkelingen zij te maken hebben en met welke effecten van maatregelen en wetten.

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Reacties zijn gesloten.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer