10.000 euro voor AV Holten

0

HOLTEN; – Diep verscholen achter op de Meermanskamp ligt de atletiekaccommodatie van AV Holten. Heel bescheiden en onzichtbaar aan de voet van de Holterberg.

De accommodatie ligt er troosteloos bij. Dit jaar zou de vereniging naar het nieuwe sportcomplex gaan. Door vertraging in de plannen voor het nieuwe sportpark Het Vletgoor is achterstallig onderhoud ontstaan. Nu duidelijk is dat de club nog zeker tot 2012 op de Meermanskamp blijft, heeft de gemeente de vereniging 10.000 euro toegezegd voor noodzakelijke verbeteringen.

"Wij hebben de Atletiekunie verzocht om een rapport te maken over onze accommodatie en dit heeft uiteindelijk geresulteerd in deze toezegging van de gemeente", zegt voorzitter Hans Uijen. Hij is de gemeente Rijssen-Holten erkentelijk voor de toegezegde financiële middelen. De wwerkzaamheden beginnen op korte termijn. Uit het onderzoek van de Atletiekunie blijkt duidelijk dat de accommodatie op meerdere fronten niet meer voldoet aan de eisen van veiligheid. De grasbaan voor het hardlopen wordt aangepakt en de voorzieningen voor discuswerpen, kogelstoten en hoog- en verspringen worden gerestaureerd.

De verspringbak is nu nog superglad en niet meer veilig te gebruiken. Er wordt een nieuwe rubberen rand en nieuw gravel aangebracht. De gehele accommodatie krijgt een broodnodige facelift zodat de atleten veilig kunnen blijven sporten.

Op termijn heeft AV Holten op het nieuwe sportpark een clublokaal, samen met de touwtrekvereniging OKIA. Tot die tijd zullen de atleten zich moeten behelpen met de bescheiden lokaliteit op Meermanskamp, die qua ligging, aan de voet van de Holterberg, ideaal is voor de loopsport. Wat locatie betreft zou AV Holten best op Meermanskamp willen blijven.

De atletiekvereniging is met 300 leden en een grote jeugdafdeling nog steeds groeiende. Daarnaast is er een afdeling met 25 G-atleten. Juist voor hen is veiligheid een eerste vereiste. Verder is er nog de nieuwe loot aan de boom, nordic walking met de welsprekende naam (Wandelende Tak).

Terwijl Wim Klein Baltink de duidelijke gebreken aan de accommodatie toont, noemt hij de activiteiten van de AV Holten, waar de diverse commissies voor tekenen. "Ook organiseren wij mede de bekende Diepe Hel/Holterbergloop. En op 20 januari 2010 is er de TIB-Holterbergcross, die wij samen met Nijverdal, Rijssen en Goor organiseren. En op 5 mei tekenen wij voor de Bevrijdingsloop voor de Holtense jeugd, met als hoogtepunt het ophalen van het bevrijdingsvuur uit Wageningen. We zijn een actieve vereniging, die flink aan de weg timmert." 
(bron Stentor)

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer