Zwolle te sterk voor Holten in strijd op lijstbehoud

Afgelopen weekend en de aankomende twee weekenden zijn voor handbalvereniging Holten erop of eronder in de strijd om lijstbehoud. Afgelopen weekend stond HV Zwolle in Zwolle op het programma. Zwolle dat twee punten meer heeft dan Holten, won de vorige wedstrijd in Holten met 20 – 22 van Holten en Holten wist dus dat er in deze uitwedstrijd veel mogelijk was. Holten begon de wedstrijd sterk met onder meer een goed afstandsschot van Femke Haverslag en uitstekend keeperswerk van Hilde Veneklaas. Door goed druk zetten tussen de “voegen” kwam Holten er vaak goed langs. De afronding stond echter niet altijd op scherp, waardoor de keepster van Zwolle er veel ballen knap stopte.

De dames van Zwolle stonden in de aanval ook goed, echter door het goede schuif -en doorgeefwerk in de verdediging van Holten kwam Zwolle vaak niet tot een schotkans of moest van afstand aanleggen, waardoor er vaak over werd geschoten. Ondanks het goede verdedigen wist Holten zich niet te wapenen tegen de goed gelopen fast-breaks van Zwolle. Dit resulteert er in dat Holten niet met een 5 – 7 voorsprong de rust in gaat maar met een 9-7 achterstand. Waar Zwolle de eerste helft veel kansen miste, was hier in de tweede helft niets meer van te zien, want naast de nog steeds veel gelopen fast-breaks aan de kant van Zwolle, scoorde Zwolle nu wel bal na bal van afstand.

Ook de keeperswissel waarbij Jony Meijerman in het doel kwam te staan, mocht niet baten. Zwolle was meedogenloos en het denderde over Holten heen en de dames van Holten konden de noodrem niet vinden. Holten probeert het nog wel met onder meer twee doelpunten van Anne Rechterschot gescoord uit een penalty. Marloes Ulfman scoorde nog via een passeerbeweging. Verder was er uitstekend keeperswerk van Hilde Veneklaas, maar het mocht niet baten. De eindstand was 25-14 in het voordeel van H.V. Zwolle.

Aankomende zondag 4 februari staat misschien wel de belangrijkste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma tegen OBW dames 2. De wedstrijd begint om stipt 12:10 uur in sporthal ’t Mossink in Holten. Zorg dat u erbij bent en dat u dames 1 van Holten naar de overwinning support!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer