Zwerfgraven als visuele afscheiding

2

HOLTEN – Een stuk grond op de algemene begraafplaats aan de Oude Deventerweg in Holten wordt toegewezen voor zogenaamde zwerfgraven.

Bij overlijden wordt vaak een graf gekocht dat aansluitend op volgorde van binnenkomst een plek op de begraafplaats krijgt. Maar ook is het mogelijk om van tevoren een graf te kopen en alvast te reserveren voor later.
Deze wordt dan dus niet direct gebruikt en valt ook buiten de volgorde van uitgifte. Dit is alleen mogelijk als de plek op de begraafplaats niet bezwaarlijk is.

In Rijssen is hiervoor al een gedeelte aangewezen op de begraafplaats. In Holten was dat nog niet het geval en kon een nieuw graf dus nog niet worden gereserveerd.
Van nabestaanden kreeg de gemeente klachten binnen over de slechte visuele afscheiding tussen begraafplaats en de aangrenzende volkstuinen.
De bedoeling is nu om de zwerfgraven een plek te geven in de huidige beplantingsstrook, langs de zijde van de volkstuinen. In combinatie met beplanting zou daarmee een betere afscheiding ontstaan.
(Bron west twente)

2 Reacties
  1. Mans zegt

    Begrijp dit niet helemaal. Is het niet veel meer zo dat families een graf willen reserveren, gelegen naast een al overleden familielid?

  2. Mans zegt

    Begrijp dit niet helemaal. Is het niet veel meer zo dat families een graf willen reserveren, gelegen naast een al overleden familielid?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.