Zilver voor Sterre Mooiweer

0

HOLTEN/DRACHTEN – Tijdens de Nederlandse Junioren Kampioenschappen Lange Baan in het 50-meterbad in Drachten (15 t/m 17 juni) heeft zwemster Sterre Mooiweer wederom mooie resultaten behaald.

Na een spannende en sterk gezwommen race verraste Sterre vriend en vijand door tweede van Nederland te worden op de 200 meter rugslag.

Op de 100 meter rugslag deed zij eveneens mee in de strijd om de medailles maar kwam ondanks een mooi persoonlijk record een paar tiende te kort voor de bronzen plak. Ook bij alle andere afstanden waarop zij dit toernooi uitkwam zwom zij nieuwe persoonlijke records en behaalde fraaie klasseringen (5e op de 200 meter wisselslag, 6e op de 400 meter vrije slag, 7e op de 100 meter vrije slag en 8e op de 200 meter vrije slag). Hiermee liet zij zien in haar leeftijdscategorie (meisjes 1998) op het hoogste niveau in Nederland mee te kunnen.

Sterre komt al een aantal jaren uit voor ZPC De Hof uit Goor/Markelo, maar is in het verleden begonnen met wedstrijdzwemmen bij ZPC Twenhaarsveld in Holten, waar zij destijds getraind werd door Maarten Koopman en Sabine Reinaardus.

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer