Winst en verlies voor CMV 2 en CMV 3

HOLTEN – Zaterdag 12 maart was het een volgende ronde in de CMV competitie (≤12jr). Tientallen teams van het jongste niveau 1 tot de oudsten in niveau 6 waren terug te vinden in sporthal “De Haverkamp” in Markelo. Twee van de drie Mintonette CMV teams worden als één groep fanatiek getraind en de vraag was hoe dit deze ronde kon worden vertaald naar mooie resultaten.

De meiden van CMV 2 waren deze dag het eerst aan de beurt en moesten aantreden tegen de WVC. Een zenuwachtig begin resulteerde in een set die moest worden afgestaan aan het team uit Wierden. De rug werd gerecht maar de tegenstander liet zich niet onbetuigd en dit leidde tot een zeer spannende tweede set. Op beslissende momenten waren onze Holtense meiden net iets doortastender met als gevolg dat de tweede set een prooi voor ze was. De derde set was een spannende strijd waarbij de Mintonette meiden cool wisten te blijven en zo de algehele overwinning uit het vuur sleepten.

De speelsters van Mintonette CMV 3 moesten de eerste wedstrijd tegen SVH. Een jong team dat net zoals de meiden uit Holten voor het eerst op dit niveau aan het spelen waren. De meiden uit Hellendoorn moesten er duidelijk inkomen want de eerste set was eenvoudig voor onze meiden. De volgende twee sets gingen meer gelijk op maar het enthousiasme zorgde steeds voor een voorsprong en het lukte om ook deze twee te scoren; een stevige overwinning zonder puntverlies.

CMV 2 moest na een korte pauze aantreden tegen Vrivo. Deze tegenstander speelt op een lager niveau wat betekent dat het voor ze bijzonder lastig was om het veld bij de tegenstander ‘leeg te spelen’. Gecombineerd met het feit dat de meiden uit Vriezenveen ook nog eens duidelijk toe waren aan een hoger niveau, hadden de Mintonette meiden het erg moeilijk. Gevolg was dat de eerste twee sets met ruime cijfers verloren gingen. Toch weigerden de meiden om zo deze wedstrijddag af te sluiten. Met extra focus gebeurde warempel het (bijna) onmogelijke en werd de derde set met veel strijdlust binnengehaald. De beste prestatie van de dag voor dit Mintonette team!

De tweede wedstrijd van CMV 3 team ging tegen Markel-Up, de koploper. Dit was een wedstrijd waar de Mintonette meiden aan de bak moesten. Hier was ook duidelijk verschil te zien met een team waarvan een aantal speelsters al langer op dit niveau speelt. De ballen werden door de tegenstander meer verdeeld en het bewegen om achter de bal te komen moest echt worden opgepakt. Het was een aantrekkelijke wedstrijd, desalniettemin gingen de eerste twee sets vrij gemakkelijk naar Markelo. Het Holtense team leerde en begon door te krijgen dat ze meer werk moesten verzetten. De derde set werd met beter spel, enthousiasme en verbeten inzet verdiend binnen gehengeld.

Volgende week, 19 maart, weer een CMV ronde, deze keer bij ons in Holten. We beginnen om 08:30, komen jullie ook kijken

Reacties zijn gesloten.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer