Wie heeft informatie over Johanna van Engel – Grünewald?

0

HOLTEN / GOOR – In het kader van het Stolpersteine project in Goor, is Gerrit Alink op zoek naar informatie over Johanna van Engel – Grünewald. Johanna is in de Tweede Wereldoorlog ondergedoken in Holten.

Ze heeft zich op 18 november 1941 laten uitschrijven in Goor en is verhuisd naar A217 in Holten. Op zich is dit opmerkelijk, meestal dook men onder en liet men geen adres achter. Het nummer A217 verwijst naar het huis van de familie Pagrach. (Oranjestraat). De familie Pagrach heeft een tijd ondergedoken gezeten in Okkenbroek, onbekend is of Johanna van Engel – Grünewald hier ook bij is geweest. Als mogelijk onderduik adres wordt de Van de Borchstraat genoemd in Holten. Johanna had een zoon, Isidor, die is omgekomen in Mauthausen. Hij was verloofd en het vermoeden is dat dit met Betje Pagrach was. Zij woonde op A217! Johanna is 15 mei 1943 om het leven gekomen in Sobibor.

Wie in Holten weet meer over de onderduik van Johanna van Engel – Grünewald in Holten? Je kunt contact opnemen met: Gerrit Alink, 06 2436 1536 of [email protected]

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.