Week van mondhygiënisten

0

HOLTEN – De week van 16 tot 21 maart 2015 is landelijk uitgeroepen tot  “ week van de mondhygienist ”. Om het belang van een goede mondgezondheid onder de aandacht te brengen, stelt een aantal tandartsen en mondhygiënisten hun praktijkdeuren open.                                                             Op verschillende tijdstippen of op afspraak bent u welkom voor een mondzorgadvies en/of tandvleescontrole.

Wetenschappelijk is aangetoond dat er verbanden bestaan tussen mondgezondheid en algehele gezondheid. Een ongezonde mond vergroot de kans op zwangerschapscomplicaties, hart-en vaatproblemen, alzheimer, long-en luchtweginfecties, verlies van tanden en kiezen, gaatjes, diabetes, en meer. O.a stress, diabetes, algehele conditie en medicijngebruik hebben ook invloed op uw mondgezondheid.

Een mondhygiënist is zonder verwijzing toegankelijk. Hij /zij bekijkt uw mond en de fundering van uw gebit (het parodontium), geeft voorlichting over de situatie in uw mond en geeft instructie en advies over de verzorging van uw mond. Indien nodig kan er samen met u, en zo nodig uw tandarts, een behandelplan opgesteld en behandeling uitgevoerd worden. Voorkomen is beter dan genezen.

Bent u zuinig op uw mond en uw gezondheid, neem dan contact op met een mondhygiënist bij u in de buurt.                         In Holten kan dat met: Mond-Consult, Annet Boode (tel.06-21912970).

Kijk voor deelnemende praktijken en openingstijden op: http://www.weekvandemondhygienist.nl

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer